Saját testével védte meg fiát egy ausztrál apa, amikor látta, hogy egy gépkocsi száguld feléjük. Az esetről videofelvétel is készült, amin látszik, hogy a férfi ösztönösen hátat fordít a közeledő autónak, így óvva a csecsemőt a becsapódástól. A balesetben többen is könnyen sérültek, a gyerek karcolások nélkül megúszta.

Saját testével védte meg négyhónapos fiát egy ausztrál apa, amikor egy feléjük száguldó autó kis híján elkaszálta őket – adta hírül a Telegraph. Andrew Leach Sydney külvárosában sétált idős szüleivel és gyerekével a karján, amikor egy gépkocsi pár másodperc leforgása alatt egy kirakatba tolta őket. Az esetet rögzítették a térfigyelő kamerák, a felvételen látszik, hogy a férfi ösztönösen hátat fordít a közeledő autónak, így védve meg fiát a balesettől. Az eset még 2008 augusztusában történt, de a felvételt csak hétfőn hozták nyilvánosságra.

Leach a lapnak elmondta, hogyan mérlegelt, amikor észrevette a közeledő autót: "Ha hátulról talál el, és eltöri a lábam, vagy ilyesmi, az még gyógyítható. De ha a csecsemő fiamat találja el, ő nem élte volna túl".

A férfi szüleinek nem volt ekkora szerencséje, őket elcsapta a jármű, amit egy 82 éves asszony vezetett. A nagyszülőket kisebb sérülésekkel szállították a kórházba, az apa lábtörést szenvedett, a csecsemő Hayden viszont valóban egy karcolás nélkül megúszta a balesetet.