Az eszméletlen Noémie Lenoirra vasárnap délután talált rá egy járókelő Párizs egyik előkelő környékén, egy erdőben. A begyógyszerezett modellt azonnal kórházba szállították, azóta jobban van. Az ismerősei szerint valószínűleg öngyilkos akart lenni barátja, egy svájci milliomos miatt, akit többek között azzal vádolnak, hogy kiskorú modelleket kényszerített szexuális aktusra, majd még meg is zsarolta őket.

Egy kutyasétáltató talált rá vasárnap délután a Marks & Spencer eszméletlenül fekvő modelljére, a francia Noémie Lenoirra a Párizs környéki, előkelő La Celle-Saint-Cloud egyik erdejében - írja a Daily Mail. A 30 éves modell öngyilkos akart lenni, ezért különféle gyógyszereket kevert nagy dózisban alkohollal.

Miután otthon bevette a halálosnak vélt adagok, magára hívta a mentőket azzal, hogy nagyon rosszul érzi magát, de pár perccel később lemondta őket, mondván, rendben van. Ezután elment otthonról, és csak másnap délután találta meg őt a járókelő az erdőnél, a földön fekve, mellette pár szétszóródott gyógyszerrel.


Nagyobb térképre váltás

A korábban a Ralph Laurennek, Gapnek, Victoria's Secretnek és a Guccinak is dolgozó modellt a helyszínre riasztott tűzoltók azonnal kórházba szállították. "Amikor megérkeztek, Noémie nagy bajban volt, nagyon rosszul nézett ki. Ártani akart magának, és az eszméletét is elvesztette. Egy közeli kórházba szállították, gyors kezelést kapott a mérgezéses tünetei miatt. Úgy néz ki, azért akart öngyilkosságot elkövetni, hogy így hívja fel magára a figyelmet. Most már sokkal jobban van" - nyilatkozta a Daily Mailnek a modell egyik ismerőse.

Lenoir korábban Claude Makelelével, a Chelsea, majd később a Paris Saint-Germain focistájával élt együtt sokáig, a kapcsolatból született is egy most ötéves gyerekük. Az utóbbi időben viszont egy svájci milliomossál látták rendszeresen a modellt, Carl Hirschmannal, aki viszont jelenleg egy kiadós botrány főszereplője Zürichben.

Hirschmnannek nagyjából százmillió forint összegű óvadékot kellett letennie, hogy szabadlábon védekezhessen, mert azzal gyanúsítják, hogy fiatalkorúakat kényszerített szexre. A férfi a leírások alapján orgiákat szervezett modellekkel, ahol egy  általa csak szerelmi bájitalként emlegetett vodkaalapú koktéllal oldotta a lányok gátlásait, köztük - az április letartóztatás indoklása szerint - legalább két fiatalkorúét is. Hirschmann ezután szexelt az így kiütött lányokkal, az egészet felvette a házában található biztonsági kamerákkal, majd rengeteg pénzt követelt áldozataitól azért cserébe, hogy ne hozza nyilvánosságra ezeket a felvételeket. Hirschmann mindent tagad, de több tanú is tanúskodik ellene.

"Noémie nagyon aggódik Carl miatt, és állandóan szorong az ügy miatt" - mondta el a Daily Mailnek Lenoir egy másik ismerőse. "Hirschmann nem hagyhatja el Svájcot, amíg tart a nyomozás, ezért Noémie jár hozzá. Szabadidejének minden percét nála tölti, azonnal repül Zürichbe, amint tud. A szíve megszakad amiatt, hogy tudja, ilyen súlyos ügyben folyik ellene nyomozás" - mondta el egy másik barát.

A hírek szerint nemcsak a modellt érinti nagyon rosszul, hogy barátja ilyen ügybe keveredett, de a Marks & Spencer sem nézte jó szemmel, hogy egyik arcuk kapcsolatba hozható a Hirschmann-balhéval. A márka nemrég kötött tízmillió fontos (kb. 3,2 milliárd forint) szerződést Lenoirral.