Tizenöt éves börtönbüntetést kapott az a queensi férfi, aki több mint 250 késszúrással ölte meg nejét, majd arra kényszerítette négyéves kislányukat, hogy nézze meg anyja maradványait.

Pénteken hozott ítéletet a Queensi Felsőbíróság az 51 éves Mohammad Solaiman ügyében, aki 2007 decemberében mészárolta le New York-i otthonukban Shahida Sultanna nevű 34 éves feleségét. Négyéves kislányuk eközben a szomszéd szobában játszott, de szemtanúja volt, mihez vezetett apja ámokfutása. A férfi több mint 250 késszúrással gyilkolta meg feleségét, majd behozta a kislányt, nézze meg anyja holttestét – írja a New York Post.

A férfi a történtek után végigzörgette a szomszédok ajtajait, mondván, mi történt, mire azok kihívták a rendőrséget. A BNO Media beszámolója szerint a kiérkező rendőröknek Solaman tetőtől talpig véresen, kislányával a karján nyitott ajtót, miközben a rendőrök az ajtóból is jól láthatták a meggyilkolt asszony holttestét.

A máját azért nem ette meg

Az áldozat húga további vádakat is emelt: „Kivágta a máját és a tüdejét, megette, és ivott a véréből is! Ezeket a kislányuktól tudom, ő mondta nekem” – állította a meggyilkolt asszony testvére, Ferdousi Begum a bíróságon. Ezeket a vádakat azonban az ügyész nem erősítette meg,és a férfi ügyvédje is kategorikusan tagadja: „Elképzelhető, hogy megölte a nejét, de nem lett kannibál” – védekezett.

Az áldozat tehet róla

Az ügyvéd, John Scarpa egyébként egyenesen azt állítja, épp a meggyilkolt áldozat volt az, aki évek óta folyamatosan bántalmazta ügyfelét: „Rendkívül erőszakos személyiség volt, korántsem egy szent asszony”. „Úgy érti, hogy akkor meg is érdemelte, amit kapott?” – vágott vissza Richard Buchter bíró. „Ez csak egy erőszakos dühroham volt, amit különlegesen súlyos érzelmi okok váltottak ki. Ügyfelem évekig tűrt, és most kirobbant” – vélte Scarpa. A bíró felhívta a figyelmet arra, hogy Solaiman az eltelt két évben sem volt hajlandó elárulni, miért is mészárolta le nejét, és hogy semmiféle bizonyíték nincs arra, hogy az áldozat zaklatta volna gyilkosát. „Csak annyit tudunk, hogy a vádlott az áldozatot az arcán, a nyakán, a felsőtestén, a hátán és az ágyékán is megszúrta. A mészárlást pedig azzal tetőzte be, hogy megmutatta négyéves kislányuknak a tetthelyet, hogy ő is lássa az anyja megcsonkított maradványait” – foglalta össze a bíró. „Ha ez nem barbárság, akkor nem tudom, mi az” – tette hozzá.

A férfi az ítélethirdetéskor az utolsó szó jogán csak annyit mondott, sajnálja, amit tett, de a bíró lerázta: „Ne mondja nekem, hogy sajnálja” - idézi a New York Post. A gyilkos ezután neje testvéréhez fordult, aki megkérdezte, miért tette, amit tett, de a férfi csak annyit válaszolt: "Szeretlek". Miután Solaiman bűnösnek vallotta magát – bár tettét továbbra sem indokolta meg –, Buchter bíró a fentiek alapján 15 év börtönbüntetésre ítélte.