Könnyű célpontnak tűnt a három rabló számára a fiatal srác, akit az éjszakai metrón szúrtak ki maguknak. Azt viszont nem nagyon értették, amikor Sydney egyik sötét sikátorában megtámadták, hogy honnan kerültek elő hirtelen nindzsák?

Nyolc hete érkezett Ausztráliába az a német ösztöndíjas egyetemista, akit kedden éjszaka a sydney-i éjszakai metrón akartak kirabolni. A srác először megtagadta, hogy átadja a tárcáját, mire három támadója látszólag feladta a dolgot, amikor azonban leszállt a metróról, a nyomába szegődtek.

A Bringelly Road egyik kis rosszul világított beugrójában érezték úgy, itt az alkalom a támadásra. Pechjükre azonban épp a Ninja Senshy Ryu harcművészeti akadémia előtt ütöttek rajta áldozatukon, és nem vették észre, hogy az árnyékban meghúzódva, az utcán ott áll az egyik tanítvány. Amikor Nathan Smith látta, hogy a férfiak leütik, majd rugdossák a földön fekvő fiút, közben pedig próbálják elszedni tőle a mobilját és az iPodját, azonnal riasztotta benn lévő mesterét és a többi tanítványt.

A sensei, Kaylan Soto, aki 30 éve űzi a ninjucut, és öt tanítványa azonnal a megtámadott segítségére sietett. Mindannyian a ninják hagyományos, fekete öltözetét viselték, úgyhogy a három rabló a sötét sikátorban csak azt vette észre, hogy valakik hirtelen nagyon megverik őket. "Olyanok lehettünk nekik, mint az árnyékok. Ez volt a lehető legrosszabb hely egész Sydney-ben egy rablótámadáshoz. Látnia kellett volna az arcukat, amikor megpillantottak bennünket talpig nindzsának öltözve, ahogy közeledünk!" - mondta el később az egyik tanítvány, Steve Ashley a Sydney Morning Heraldnak.

A támadók az első megdöbbenésből ocsúdva azonnal menekülőre fogták, és bár a ninják egy darabig üldözték őket, sikerült felszívódniuk. "A földön feküdtem, ezek meg csak rugdostak, aztán egyszer csak azt láttam, hogy elrohannak. Nem is értettem, 'hogyhogy abbahagyták?!' de aztán megfordultam, és megláttam a ninjákat" - mesélte a lapnak Michael Zinker, a megtámadott német cserediák.

A rendőrség tegnap közölte, hogy sikerült letartóztaniuk az üggyel "vélhetően kapcsolatban álló" személyeket, egy húszéves és egy 16 éves fiatalember, és már csak idő kérdése, hogy a harmadikat is kézrekerítsék. Mint kiemelték, a ninják hősies mentőakciója azért is igen dícséretes, mert elképzelhető, hogy sokkal súlyosabb kimenetelű is lehetett volna az ügy, ha nem avatkoznak közbe időben.

A megtámadott - egy német orvostanhallgató, akik mindössze 8 hete érkezett Ausztráliába egy ösztöndíjjal - csak kisebb sérüléseket szenvedett. Ami a ninjákat illeti, ők a mentőakció után folytatták az edzést. Zinke később meglátogatta a dojót, hogy köszönetet mondjon megmentőinek, akik cserébe megtanították pár alapfogásra, amelyekkel legközelebb ninják nélkül is megúszhat egy hasonló támadást.