Addig fenyegették a facebookon iskolatársai, hogy felakasztotta magát egy 15 éves brit diák, Tom Mullaney. Családtagjai és iskolatársai szerint a zsarolás nem most kezdődött, a helyzet azonban csak a halálát megelőző napokban rosszabbodott, a fiú egyre több és veszélyesebb hangvételű üzenetet kapott, amik végül öngyilkossághoz vezettek – véli a fiú testvére.

Abszurd módon Facebook-csoportokat és - oldalakat hoztak létre iskolatársai és családtagjai annak a 15 éves brit diáknak az emlékére, aki szerdán éjjel felakasztotta magát bournville-i otthonában. A feltételezések szerint a fiú azért követett el öngyilkosságot, mert néhány iskolatársa folyamatosan zaklatta az egyre nagyobb veszélyességi faktorral bíró közösségi oldalon. Halála előtt állítólag azzal fenyegették meg, hogy egy korábbi beszólásáért meg fogják verni az iskolában – írja a Daily Mail.

Nem gondolták, hogy így elfajulnak a dolgok

„Megfenyegették a Facebookon. Azt hiszem, kapott egy olyan üzenetet is, amiben az állt: 'tudjuk, hol laksz'. A fenyegetés valószínűleg erősödött az utóbbi napokban, ez pedig öngyilkossághoz vezetett” – vélekedett a lap hasábjain az öngyilkosságot elkövető Tom Mullaney egyik, névtelenséget kérő barátja. Ugyanezt az elméletet erősíti meg a diák testvére, Ashley Mullaney a fiú emlékére létrehozott Facebook-oldalra írt bejegyzésében is, és a 18 éves Harley Wilkes is úgy nyilatkozott a lapnak, tudtak a fenyegetésről, de nem tettek ellene semmit, mert nem gondolták, hogy így elfajulnak a dolgok.

Az elhunyt fiú iskolájában, a birminghami King's Norton Boys's Schoolban a tanári kar és a diákok is gyászolják a 15 éves Tom Mullaneyt – nyilatkozta a lapnak az iskola igazgatója, Roy Bayliss. „Tom vidám volt és közvetlen, nagyon jó humora volt, és mindig mosolygott. Testneveléstanár szeretett volna lenni. Az utóbbi időben már alig várta, hogy együtt dolgozhasson a nagybátyjával Cornwallban, ahol műholdas adóvevőket szereltek volna föl.”

Csütörtökön megemlékezést tartottak az iskolában, ahol a diákok egy emlékkönyvbe jegyezhették fel a Tom Mullaneyvel kapcsolatos gondolataikat. A Mullaney tiszteletére tartott megemlékezésen nem vett részt a fenyegetője, aki később a többiekhez hasonlóan részvétet nyilvánított a Facebookon – mondta a lapnak az elhunyt diák egyik iskolatársa. A West Midlands megyei rendőrség halottkém bevonásával vizsgálja Tom Mullaney halálának körülményeit.