Az ausztrál kisfiúról nagymamája csak egy másodpercre vette le a szemét, mire legközelebb odanézett, a babakocsi már a vonat alatt volt. A 15 hónapos gyermek karcolásokkal megúszta a balesetet, köszönhetően a gyorsan cselekvő mozdonyvezetőnek.

Egy-két karcolással megúszta egy 15 hónapos gyerek azt, hogy a babakocsija a peronról az érkező vonat elé gurult, írja az ausztrál Telegraph. A babakocsi a vonat alá szorult, ami több méteren keresztül tolta is, mire sikerült megállnia. Az esetet felvették a biztonsági kamerák, a videón jól látszik, ahogy a kocsi megindul a peron széle felé, leesik a vágányra, és eltűnik a vonat alatt.

A kisfiú annak köszönheti, hogy életben maradt, hogy a mozdonyvezető látta, ahogy elé gurul a babakocsi miközben beérkezett a toorongai állomásra. A férfi azonnal kiugrott a vonatból, és megmentette a gyermeket, aki arccal lefelé szorult be az első kocsi alá. A baleset idején a kisfiúra és a hároméves bátyjára a nagymamájuk vigyázott, az asszony elmondása szerint csupán egy pillanatra vette le a szemét a babakocsiról, és utána már csak azt látta, ahogy legurul a peronról. A csecsemő néhány horzsolással megúszta az esetet, de a biztonság kedvéért beszállították a városi kórházba.

„Elképesztő, hogy a baleset körülményeit tekintve ez a gyermek nem sérült meg jobban” – nyilatkozta az esethez kiérkező egyik mentős, Kate Jessop, aki hozzátette, a kisfiú nagyanyját nagyon megviselte a baleset. „Úgy emlékszik, hogy ránéz a babakocsira a peronon, és amikor legközelebb visszafordul, az már a síneken van. Rettentően megijedt, és csak a legnagyobb csodának köszönhető, hogy a kisfiú ennyivel megúszta” – tette hozzá Jessop.

Az eset egyébként nem egyedülálló, fél évvel ezelőtt szintén egy hasonló esetet rögzített a kamera a szintén ausztrál Ashburtonben. Szerencsére a babakocsiban ülő gyermek akkor sem sérült meg.