Extra zseton járt az izgató vetkőzésért, de a női indulókat a játék sikere érdekében a mellbimbójuk eltakarására kérték. A versenyre nem kelett nevezési díjat fizetni, a legjobb póker- és vetkőzőtudású játékos Las Vegasba utazhat.

Először rendeztek Németországban vetkőzéssel egybekötött pókerversenyt. A döntőt május 27-én rendezték Berlinben, de a játékosoknak már az elődöntők során bizonyítaniuk kellett a póker- és a vetkőzőtudásukat.

A szervezők azzal próbálták növelni a jelentkezők számát, hogy nem kértek nevezési díjat, hiszen kevesen vállalták volna, hogy fizessenek azért, hogy vetkőzzenek. A drezdai elődöntőn a negyven versenyző 33 férfiből és 7 nőből állt. Utóbbiakhoz azonban intéztek pár kérést, hogy a játék zavartalanul folyhasson.

Egyrészt arra biztatták őket, amíg csak lehet, tartsák magukon a ruháikat. Másrészt azt kérték tőlük, hogy a mellbimbóikat takarják el, hogy a férfiak legalább minimálisan fókuszáljanak a játékra.

A játékot egyébként a Texas Hold’em szabályai szerint játszották. A versenyzők induláskor kaptak egy meghatározott összegben zsetont, ám ha ezek elfogytak, nem pénzért vásárolhatták vissza magukat, hanem egy-egy ruhadarab levételével. Ráadásképp, minél izgatóbban vette le ruháját a versenyző, annál több extra zsetont szerezhetett.

A vetkőzés végül Marcel Langkebelnek hozott hasznot, és ő nyerte meg a Las Vegas-i utazást, a négy éjszakára szóló szállást az MGM Grand Hotelben, és a helikopteres városnéző körutat, írja a Mirror.