Agykárosodás nélkül úszta meg a pénteki, túlfűtött bulizást az a 21 éves New York-i dobos, akinek felnyársalta a fejét egy erkélykorlát. Nicholas Blossom a pénteki buli végén egy háromemeletes ház tetőszintjének peremén kötött ki, majd megbotlott, és átzuhant a szomszédos ház erkélyére, melynek korlátja belefúródott a fejébe. Az orvosok szerint csodaszámba megy, hogy Blossom túlélte a nyársalást.

Egy emeletnyit zuhant egy háromemeletes New York-i ház tetőszintjéről szombat hajnalban egy – eddig – kevésbé ismert indie zenekar, az Alaska Alaska együttes dobosa, Nicholas Blossom. A 21 éves, tetemes alkoholmennyiséget fogyasztó zenész a többiekkel bulizott a tetőszinten, ám egy idő után kiült a tető szélére, majd miután üvöltve hozta a szomszédság tudomására világfájdalmát, a környéken lakók kihívták a rendőrséget, akik hajnali négy körül értek a helyszínre – írja a New York Post.

Szüntelenül üvöltött

A lap szerint a rendőrségi jelenlét hatására Blossom felállt, ám amikor el akart indulni, megbotlott, és lezuhant a szomszéd ház második emeleti erkélyére, melynek hegyes korlátja a fejébe fúródott. „Hallottuk, ahogy valaki megállás nélkül üvölt, azt hittük, be akarnak törni hozzánk. A mentősök a mi ablakunkon keresztül vitték ki. Sokkal fiatalabbnak tűnt a koránál. Olyan volt, mint egy megszeppent kisfiú: amíg nem szabadították ki, folyamatosan üvöltött, ám amikor már kifelé vitték, meg sem szólalt” – mondta a New York Postnak Tifanny Negel, annak a második emeleti lakásban élőknek az egyike, amelyiknek erkélyén Blossom kikötött.

Blossom, akit a mentősök a kerítés egy darabjával a fejében vittek be a Bellevue Kórházba, az orvosok őszinte megdöbbenésére agykárosodás nélkül túlélte a zuhanást. A beszédközpontja sem sérült – anyja, Emily Blossom tájékoztatása szerint néhány órával a baleset után Blossom már poénkodott. Bár az orvosok szerint a 21 éves fiú állapota stabil, a következő egy hétben megfigyelés alatt tartják az intenzív osztályon.