A 22 éves Diana Irina Boanca borzasztóan szerencsésnek érzi magát, ahogy valószínűleg azok a versenyzők is, akiket a zsűri a megszokott udvarhölgy pozíció helyett az évszakok képviselőjének választott meg. Igaz, választottak még közönségdíjast és Miss Discót is a Kínában megrendezett Miss Bikini International 2010-es versenyen.

A 2010-es Miss Bikini International címet egy 22 éves román lány nyerte el szombaton, írja az AFP. „Annyira izgatott vagyok, nem is tudom, mit mondjak. Az összes versenyző nagyon erős volt, és azt kell mondjam, nagyon szerencsés vagyok, hogy nyertem” – nyilatkozta a kínai Sanyában megrendezett 10 napos megmérettetés után Diana Irina Boanca, aki jelenleg főiskolai hallgató.

Boanca koronája mellett még számos címet kiosztottak, de a szépségversenyek szokásaival ellentétben itt nem udvarhölgyeknek választották meg a versenyzőket, hanem az évszakok képviselőinek. Ráadásul minden évszakot három-három induló képvisel.

Az elsőszámú Spring Ladynek (tavasz) az ausztrál Kasey-Lee Brunkert, a Summer Ladynek (nyár) a 22 éves venezuelai Luneidy Ramost, az Autumn Ladynek (ősz) a 18 éves kínai Zhao Qiant és a Winter Ladynek (tél) a 20 éves litván Diana Kubasovát választották meg.

Emellett kiosztották az egyébként már jól megszokott díjakat is. A Miss Healthy, azaz az egészség kategóriában a 20 éves holland Nathalie Marina Hendrika Maria Den Dekker, a legjobb alakkal a 24 éves thaiföldi Thanjira Prapahan, a legnagyobb internetes szavazótáborral a Miss Summernek is megválasztott venezuelai versenyző rendelkezik. A legviccesebb címet, azaz a Miss Disco-felirattal ellátott szalagot a már önmagában is vicces stúdiófotóval rendelkező 19 éves bolgár Ivelina Stanislavova Stefanova nyerte meg.