Tressa Middleton csak tizenkét éves volt, amikor megszületett lánya. A gyermek akkor fogant, amikor a felelőtlen kamasz részegen lefeküdt egy fiúval. A drogokat és az alkoholt is gyakran fogyasztó tinédzsertől idővel elvették kislányát, és most azért küzd, hogy újra láthassa elsőszülött gyermekét. A most 16 éves lány állítólag már viszonylag rendezett életet él, szívesen szülne egy második gyermeket, és egyúttal be akar vonulni a hadseregbe. A 24 éves apajelöltje egyelőre munkanélküli, de amint lesz állása és pénze, azonnal elveszi jó útra tért barátnőjét.

A skót Tressa Middleton terhessége négy évvel ezelőtt óriási port vert fel Nagy-Britanniában, ugyanis az akkor 12 éves lány részegen esett teherbe, és úgy döntött, hogy megtartja gyermekét. Mivel 16 éves lett, most már a nevével és arcával is vállalhatja a történetét. Állítása szerint már többé-kevésbé egyenesbe jött, és szeretné visszakapni lányát, akit végül örökbe kellett adnia kissé hektikus életvitele miatt – írja a Daily Mail. Mint elmondta, miután gyermeke megszületett, és rájött, hogy elvehetik tőle, mély depresszióba süllyedt, alkohollal és drogokkal próbálta enyhíteni bánatát. Persze most már teljesen más a helyzet, drogok nincsenek az életében, csak ritkán iszik, és már nem is vagdossa magát.

Nem bánta meg a részeg szexet

Nagy-Britannia legfiatalabb anyja pár éve még név nélkül mesélt arról, hogyan is esett teherbe. Állítása szerint pár héttel azután döbbent rá az állapotára, hogy 2005 augusztusában kissé ittas állapotban lefeküdt egy fiúval.  „Nem bántam meg, hogy lefeküdtem vele, hiszen így fogant meg a lányom. Azonnal tudtam, hogy nem fogom elvetetni, mert nem támogatom az abortuszt” – emlékezett vissza Middleton, aki zsenge kora ellenére naponta húsz szál cigarettát szívott el, valamint hasist és alkoholt is szívesen fogyasztott. Amikor rájött, hogy áldott állapotban van, persze nem merte elmondani anyjának, hogy mi történt vele. Édesanyja egyébként pár nappal azelőtt adott életet legfiatalabb gyermekének, mielőtt tizenéves lánya megtudta volna, hogy ő maga várandós: „Nem volt könnyű, de a terhességem sokkal közelebb hozott minket. Jó tudni, hogy az édesanyám ott van nekem, ha szükségem van rá.”

Problémás háttér

Amikor nyilvánosságra került, hogy egy 12 éves lány részegen teherbe esett, természetesen az egyház és néhány családvédő szervezet is felháborodását fejezte ki, hiszen ez is egy újabb bizonyíték volt arra, hogy a tinédzserkori terhességek elleni kampány nem hozta meg a kívánt eredményt. A helyzetet tovább rontotta az, hogy néhány részlet kiszivárgott Tressa Middleton kissé kaotikus hátteréről is. A lánynak öt testvére volt, és a hat gyermek négy apától származott. Ráadásul az a környék, ahol felnőtt tele volt piti bűnözőkkel, valamint a drog- és az alkoholfogyasztás is közkedvelt volt a lakók körében.

Kedvesek az új szülők, de gyűlöli őket

Amikor 2006-ban megszületett a gyermeke, mindketten nevelőszülőkhöz kerültek, majd 18 hónappal ezelőtt egy gyermekpszichológus úgy döntött, hogy az szolgálná leginkább a gyermek érdekét, ha örökbe adnák. Middleton végül aláírta az adoptáláshoz szükséges papírokat. A örökbefogadó szülők az adoptálás véglegesítése után úgy döntöttek, hogy a tinédzser nem találkozhat többé a gyermekével. „Találkoztam velük, de a nevüket nem árulták el. A harmincas éveik közepén járhattak. Kedvesnek tűntek, de ez nem igazán számít, hiszen valójában soha nem akartam odaadni a kislányomat. Miután aláírtam a papírokat, megpróbáltam kiharcolni a bíróságon, hogy évente legalább kétszer láthassam őt. Próbáltam egyezkedni, de nem akarták, hogy találkozzunk. Gyűlölöm őket emiatt” – tette hozzá.

Már számol a lánya

Az örökbefogadó szülők ugyan megtartották azt a keresztnevet, amit ő választott, de természetesen a vezetékneve megváltozott a gyermeknek. „Nehéz volt szembesülni azzal, hogy valaki más neveli fel a lányomat” – tette hozzá a 16 éves lány, aki nem tudhat arról, hogy lánya hol él, és fényképeket sem kaphat róla. Gyermeke állapotáról azonban rendszeresen kap értesítést, és a legutóbbi beszámolóban az állt, hogy a kislány egy nagyon boldog, cserfes, összeszedett és magabiztos kislány. „Amikor elolvastam a beszámolót, elsírtam magam. Állítólag már nullától kilencig felismeri a számokat, és el tud számolni húszig” – nyilatkozta Middleton.

Megtartotta a babaruhákat

A fiatal lányt állítólag mindig felzaklatja, ha az utcán szembejön vele egy kislány az anyjával. „Az összes babaruháját magtartottam. A párnám alatt mindig ott van egy rózsaszín rugdalózó és az a sapka, amit születésekor kapott” – tette hozzá a tinédzser, aki azért tisztában van azzal, hogy az örökbeadás volt a legjobb döntés: „Ez volt a legnehezebb dolog az életemben, de nem hiszem, hogy olyan életet tudnék biztosítani a lányomnak, amire szüksége van. Ha idősebb leszek, szeretnék valamilyen kapcsolatot kiépíteni vele. Most arra koncentrálok, hogy rendbe hozzam az életem, és így remélhetőleg majd újra láthatom őt.”

Egyúttal arról is mesélt, hogy mikor döbbent rá arra, hogy tulajdonképpen elveszítette a lányát. Mielőtt még véglegesen örökbe fogadták volna a gyermekét, megengedték, hogy háromhavonta találkozzon vele egy családi központban. „Régen néha anyunak szólított, majd a keresztnevemet használta és a nevelőszülőjét hívta anyunak. Ez nagyon fájt, és azonnal elbőgtem magam. Már nem jött oda hozzám, tiltakozott és üvöltött. Úgy éreztem, hogy egyre inkább eltávolodik tőlem.”

Újra szülne, azután irány a hadsereg

Tressa Middleton egyébként szívesen vállalna egy újabb gyermeket 24 éves barátjával, Darrennel – írja a Sun. „Azt hiszem, mostanra sikerült annyira rendeznem az életem, hogy igazán jó anya tudjak lenni. Emellett tudom, hogy Darren csodálatos apa lenne. Ezúttal egy kisfiút szeretnék. Nekem a Leo tetszik, míg Darrennek inkább a McKenzie és McCaulay jön be, a lánynevek közül pedig a Sophia vagy Brianna jöhet szóba. Kicsit tartok attól, hogy a második gyermekemet is elveszik tőlem, de a hivatal nem tehet semmit, ha nem követek el hibát. Már nem szívok hasist, és nem fogyasztok annyi alkoholt. Ha terhes leszek, azonnal felhagyok az ivással” – nyilatkozta a tinédzser, aki szeretné, ha lánya büszke lenne rá.

Ha lesz pénz, házasodnak

Amennyiben újra várandós lesz, Tressa Middleton még arra is hajlandó, hogy egy időre lemond az egyik legnagyobb álmáról, vagyis arról, hogy belépjen a hadseregbe. „Egy pár évig elhalasztanám a belépést, utána pedig Darren vigyázhatna a kicsire, és talán a bázison kapnánk egy házat” – tette hozzá. A jelenleg munkanélküli Darren egyébként reméli, hogy egy napon majd összeházasodnak barátnőjével: „Már beszéltünk róla. Attól függ, hogy mikor sikerül állást szereznem. Ha lenne pénzem, már most nőül venném.”

Újra apa lesz egy 72 éves brit férfi

Nem elég, hogy a most 72 éves Richard Roden Nagy-Britanniában a legidősebb férfi, aki ikreket nemzett, 26 éves felesége most éppen Roden tizenharmadik gyermekét hordja a szíve alatt – írja a Sun. A férfi 71 éves volt, amikor tavaly megszülettek ikerlányai Emily és Ruby, és nem tétlenkedett sokáig, ugyanis felesége már januárban életet ad egy újabb gyermeknek, aki akárcsak testvérei, természetes úton fogantak meg. A pár állítólag csak néhány hete próbálkozott a gyermeknemzéssel, és igen hamar sikerült teljesíteni a tervet. Richard Roden szerint a saját kezűleg termesztett növényeinek köszönheti, hogy ilyen jól tartja magát. A férfi egyelőre még végrendeletet sem készített, de állítása szerint mindent felesége és gyermekei örökölnek majd.

Amikor gyermekeivel végigvonul az utcán, nagyon sokan gratulálnak az „unokáihoz”. „Természetesen mindig felvilágosítja az embereket, hogy ő valójában az ikrek édesapja. Igaz, a legtöbben nem hiszik el” – nyilatkozta a nej, akinek így három közös gyermeke lesz férjével. „Igazi profiként cserél pelenkát, és ezúttal is hasonlóan jó apa lesz majd. Meglepődtünk, amikor újra teherbe estem. Igaz, mindig is akartunk egy újabb gyermeket. Richard most 20 évvel fiatalabbnak néz ki. Az ikrek és testvérük is a szerelmünk gyümölcse, egy olyan szerelemnek, ami leküzdte a korkülönbséget és a rosszindulatot is” – nyilatkozta Lisa, aki 2005-ben találkozott Rodennel. A világrekordot egyébként a louisianai Tom Lambert tartja. A férfi 78 éves volt, amikor 1948-ban partnere ikreknek adott életet.