Kétórás műtét segítségével távolították el egy nyolcéves kínai fiú hátáról azt a páncélszerű képződményt, ami miatt a helyiek teknősfiúnak csúfolták. A megoperált részre a lábról és a fejről ültettek át bőrt, és az orvosok szerint igazán semmi akadálya nincs a teljes felépülésnek. A gyermek alig várja, hogy póló nélkül mehessen a napra, és együtt fürödhessen a barátaival.

Egy észak-kínai gyermeket teknősfiúként emlegettek a hátán lévő óriási kinövés miatt, és az emberek folyton zaklatták különleges ismertetőjegye miatt. Nemrég a nyolcéves gyermek azonban új életet kezdhetett, ugyanis egy kétórás műtét segítségével eltávolították róla a páncélszerű kinövést Hszincsiang tartomány fővárosában, Urumcsiben – írja a Daily Telegraph.

Az édesapa elmondta, hogy gyermekét azért nem operálták meg korábban, mert a szakemberek szerint túl fiatal volt a műtéthez. „A kinövés azonban egyre nagyobb és keményebb lett, és szinte olyan volt, mint egy teknős páncélja. Az emberek folyton bántották, és úgy döntöttünk, hogy véget vetünk ennek. A fiam igazán jó gyermek, és nagyon bátor, soha nem panaszkodott. Örülünk, hogy a gyógyulás útjára lépett” – nyilatkozta az édesapa.

A vezető sebész szerint az eltávolított bőr meglehetősen vastag volt, de úgy vélik, hogy a fiú teljesen felgyógyulhat. Az eltávolított rész pótlásához a fiú fejéről és lábáról eltávolított bőrt használtak az orvosok, mivel ezek a területek viszonylag hamar regenerálódnak. „Egy kicsit fájdalmas volt, de már nem kell aggódnom amiatt, hogy a többi gyerek kinevet. Alig várom, hogy póló nélkül is kimehessek a napra, vagy a barátaimmal úszhassak” – nyilatkozta a fiú.