Szamurájkarddal esett kollégáinak a levitézlett kaliforniai pornós

2010.06.05. 11:04
Nem, tényleg nem egy bizarr szappanopera forgatókönyve került nyilvánosságra, hanem ez a való élet: az egyik pornószínész szamurájkarddal esett neki kollégájának egy fétis-pornó stúdióban, dél-Kaliforniában. Többen megsérültek, az ázsiai származású Herbert Wong életét vesztette.
Herbert Wong
Herbert Wong

Herbert Wong, alias Tom Dong, 30 éves pornószínészt egy karddal végezte ki kollégája, Steven Hill, aka Steven Driver. A rendőrségi jelentés szavaival élve „szamuráj-stílusú kardtámadás” következtében vesztette életét az áldozat. A szamurájkard egyébként a pornóstúdió egyik friss produkciójában volt kellék. A gyilkost még nem fogták el, a kardozás körülményei azonban már ismertek – derül ki az LA Weekly tudóstásából.

Hill állítólag Wong barátja volt, közös filmben is szerepeltek. Hill a pornófilmeket forgalmazó cég raktárában tengette napjait, és amellett, hogy nagyokat alakított a filmjeikben, a weblapot is ő frissítette. Az lehetett a feszültség forrása, hogy Hillt megkérték, június 2-ig költözzön ki. „Az utóbbi időben nem dolgozott elég jól, így pár héttel ezelőtt megkérték, hogy költözzön el. Nem tetszett a cégnek, amit csinált, ezért mondták, hogy költözzön el 2-áig.” – mondta a nyomozó, Joel Price.

Ettől borult ki annyira Hill, hogy június 1-jén nekiesett a többi mit sem sejtő pornósnak: Wong és két kollégája épp a raktár állványai közt tettek-vettek, mikor sikolyt hallottak. Odasiettek segíteni, ekkor sérültek meg. Wong a kórházban meghalt, a két másik ember pedig megsérült.

Egyiküket a karján vágta meg a dühödt szamuráj, a másik férfinak a nyaka sérült. Wong halála többek szerint azért is sajnálatos, mert igen kevés ázsiai férfi színész dolgozik a nyugati pornóiparban, talán hárman-négyen vannak. Az nem derült ki, Hill miben teljesített alul, mindenesetre menekülni elég jól tud, már három napja nem tudja senki, hová tűnhetett. Hill-t egyébként 2008-ban már büntették fegyverrel való visszaélés miatt, most épp próbaidejét tölti.