Egy ötéves agydaganatos brit kislány utolsó kívánsága az volt, hogy elénekelhessen egy dalt a Britain’s Got Talent rettegett zsűritagjának, Simon Cowellnek. Szombaton a tehetségkutató döntője előtt valóra is vált az álma, de három nappal később sajnos szervezete feladta a küzdelmet. Cowell örül, hogy kellemes pillanatokat szerzett Bethany Fentonnak, és nagyon sajnálja, hogy a kislány elhunyt.

Szombaton este egy halálosan beteg brit kislány egyik utolsó kívánsága teljesült azzal, hogy felléphetett a Britain's Got Talent stúdiójában, és elénekelhetett egy dalt a tehetségkutató műsor rettegett ítészének, Simon Cowellnek . Az ötéves Bethany Fenton pár nappal álma valóra válása után szülei karjaiban hunyt el egy hospice házban – írja a Daily Mail. A kislánynál még tavaly fedeztek fel egy daganatot, az úgynevezett anaplasztikus asztrocitómát az agyban, de az orvosok nem tudták eltávolítani, így kemoterápiával és sugárkezeléssel próbálkoztak.

Egy második MRI-vizsgálat szeptemberben kimutatta, hogy a daganat még nagyobb lett, és ez a gyermek állapotán is egyre jobban látszott. A szülők minden megtakarításukat arra fordították, hogy segítsenek beteg gyermekükön, és nemrég egy új kísérleti módszerre is igent mondtak. Erőfeszítéseik sajnos nem jártak sikerrel, de az egyébként kissé mogorva Cowell révén teljesíthették a lányuk nagy álmát.

Simon Cowell kedves is tud lenni

Bethany Fenton a szombati döntő előtt látogathatott el a tehetségkutató műsor stúdiójába, ahol amellett, hogy Cowell öltözőjében elénekelhetett egy dalt a kedvencének, a zsűri többi tagjával, valamint a versenyzőkkel is találkozhatott egy tea mellett. „Simon Cowell megengedte, hogy elénekeljem neki a Twinkle Twinkle Little Start. Annyira kedves, a szívembe zártam őt. A hotel csodálatos volt, az emberek pedig mind nagyon a barátságosak voltak. Sok örömet szereztek nekem és a testvéremnek, Louis-nak. Az étel is nagyon finom volt” – nyilatkozta az ötéves gyermek a Gloucestershire Echonak.

Simon Coweel szóvivője, Max Clifford elmondta, hogy a híresség nagyon szomorú a „gyönyörű kislány” halála miatt. „Nagyon különleges gyermek volt, és Simont nagyon megérintette, amikor énekelt neki. Örül, hogy valami különleges dolgot tett a kislányért azzal, hogy Bethany szombaton felléphetett.”

Egy igazi úriember

A gyermek édesapja, aki korábban Afganisztánban szolgált katonaként azt nyilatkozta, hogy csodás volt találkozni a fellépőkkel, de legnagyobb élményt természetesen az jelentette, hogy a rettegett ítésszel is találkozhattak. „Simon Cowell egy igazi úriember volt, viccelődött Bethanyval, és nagyon figyelt, amikor a lányom énekelt” – nyilatkozta a férfi.

Hozzátette, hogy Amanda Holden, egy másik zsűritag tette teljessé a napjukat: „Nagyon kedves hölgy. Viccekkel szórakoztatta Bethanyt, és süteményt is adott nekünk.” Az édesapa egyúttal azt is megemlítette, hogy az egyik versenyző, a mindössze 13 éves Kieran Gaffney a beteg kislány  kórházi azonosítószalagját szorongatta a színpadon, hátha szerencsét hoz. „Mindenkit a szívembe zártam, különösen Kierant, aki elkérte tőlem a szalagot, hátha mindkettőnknek szerencsét hoz” – nyilatkozta a kislány a műsor után.

Édesanyja segített az ajándékkészítésben

A család szóvivője és jó barátja, Robin Thompson szerint a kislány még vasárnap is jól érezte magát, és nagyon boldog volt a szombati fellépés miatt, hiszen teljesült a nagy álma, vagyis elénekelhetett egy dalt Simon Cowell előtt. „Elérte a célját, így végleg búcsút tudott inteni ennek a világnak” – nyilatkozta Thompson.

A kislány apja, Sean Fenton még a műsor előtt arról mesélt, hogy lánya buzgón készült a szombati fellépésre, és ékszereket is készített a három zsűritag – Simon Cowell, Amanda Holden és Piers Morgan – számára. „Folyamatosan mosolyog. Sőt, azt gyakorolja, hogyan mosolyogjon majd Simon Cowell előtt. Sajnos csak az egyik kezét tudja használni, ezért az édesanyja segített neki az ajándékok készítésénél” – nyilatkozta az apa, akit feleségével együtt nagyon megrázott lányuk halála.

Az asztrocitóma

Az ún. asztrocitákból (csillag alakú gliasejt-típus a központi idegrendszerben)  kiinduló daganatok tartoznak ebbe a csoportba. 4 fokozatát különítjük el: 1. pilocitás, 2. diffúz, 3. anaplasztikus, 4. glioblasztóma multiforme. Az utóbbi kettő típus nagyon rosszindulatú, a glioblasztóma multiforme-ban szenvedők nagy része a kombinált sugár és kemoterápia kezelés ellenére sem él 14 hónapnál tovább.

Forrás: Egészségvilág, OTKA