Az indiai Deepak Paswan születésekor parazita ikertestvérének két elsorvadt karjával és lábával született, ami miatt nem elég, hogy a gyereket ördögként kezelték, még mozogni is alig tudott. A hatéves gyerek szegény családja márciusban fordult a nyilvánossághoz, hogy meg tudják operáltatni a gyereket, akit rendellenessége miatt állandó figyelem övezett. Május 30-án végül megműtötték Paswant, aki tíz nappal később már boldogan fényképeztette magát.

"Mindig is el akartuk távolíttatni a parazita ikertestvérét, hogy az emberek ne gondolják a fiunkat valamilyen vallási szimbólumnak. Most az álmunk vált valóra, amit meg is fogunk ünnepelni, amikor visszatértünk a falunkba" – nyilatkozta az AFP-nek a hatéves Deepak Paswan apja azután, hogy fiát megműtötték, és eltávolították róla  parazita ikertestvérét, aki miatt alig tudott mozogni, ráadásul a közösség is megvetette.

A fiú India egyik legszegényebb régiójában, Biharban született, a családnak nem volt pénze arra, hogy elvégeztessék a műtétet, ezért idén márciusban a nyilvánossághoz fordultak. Végül elérték céljukat, május 30-án egy Bengaluruban található kórházban elvégezték a veszélyes műtétet, ami után a fiú alig egy héttel már boldogan állt a kamerák elé.

A család azért kért segítséget, mert nem akarták, hogy gyerekük helyi látványosság legyen, akit a környéken élők az egyik hindu főistenhez, Visnuhoz hasonlítottak. Sok zarándok látogatta a családot, hogy megnézzék a gazdagság, a hatalom, a szépség, a hírnév, az erő és a lemondás istenének reinkarnációját, akit a különféle ábrázolásokban általában négynél több végtaggal mutatnak be. De sokan csak egyszerűen csúfolták a fiút, gúnyolódtak rajta.

"Száz százalékig felépült. Az eddig viselt stigma és megaláztatások miatt elég nyugtalan és ideges, de a sikeres műtét után most már normális életet élhet" – mondta az AFP-nek a műtétet végző tizenöt fős orvosi csapatot vezető Ramcharan Thiagrajan.