A legnagyobb márkák nem sajnálják a pénzt, ha reklámról van szó: minél elérhetetlenebb, megfizethetetlenebb híresség pózol plakátjukon, annál jobb eladásokra számíthatnak. Épp ezért igyekeznek megmutatni magukat a paparazzi fotókon is, melyek közül sok bejárja az egész világsajtót: az ingyen reklám mindig jól jön.

Nem nehéz elintézni, hogy a villantáson kapott celeben a mi napszemüvegünk csillogjon, elég kiválasztani valamelyik menő eseményt, és a megjelent hírességeknek átnyújtani a cég ajándékát. A sztárok általában örömmel veszik a több ezer dollár értékű meglepetéseket, bár kicsit igazságtalannak tűnhet, hogy pont azok kapják az ajándékot, akik bármit megvehetnének maguknak, de ez is csak üzlet.

Sarah Jessica Parker például saját bevallása szerint hörcsögként halmozza az ingyenes cuccokat, de mások is nagyon örülnek egy-egy értékes meglepetésnek. Parker a Szex és New York 2. bemutatóján 6.000 dollár értékű Pucci köntöst és 3250 dolláros Swarovski kristálypoharakat kapott (összértékük több mint 2 millió forint), és ez csak egy volt a héten esedékes megjelenései közül.

Paris Hilton a 2009-es Sundance fesztiválon zsebelt be rekordgyanús ajándékmennyiséget: a csomag összértéke 65.000 dollár (közel 15 millió forint) volt. Az örökösnő a vörös szőnyegen való felvonulásáért 12.000 dolláros napszemüveget, 10.000 dolláros táskát, két Blackberry-t és négy csizmát vitt haza. Valószínűleg idei Cannes-i kiruccanása is behozta az árát.

Beyoncé Knowles azt meséli, havonta15 táskát kap, és ezek közül némelyik olyan értékes, hogy ő se venné meg saját magának. „Armanitól kaptam ezt az óriási krokodilbőr táskát. El tudom képzelni, mennyibe kerülhetett. Olyan drága lehet, hogy még én sem venném meg.” Az énekesnő vagyonát 221 millió dollára becsülik, ennek ellenére Knowles azt állítja, sose venne magának Hermès táskát, sokallja érte a 6.000 dollárt.

Gwyneth Paltrow a 2006-os Golden Globe díjátadón talált a csomagjában egy hajóutat, mellyel bejárhatta a Déli-sarkvidéket és Tasmaniát. Becslések szerint az út 16.000 dollárt ért. Említett Golden Globe gálán egyébként műsorvezetői feladatokat is vállalt, de nekünk még így is soknak tűnik a 3.600.000 forintos jutalom.

Oprah Winfrey 2008-ban – sok más szép és gazdag amerikaival egyetemben – egy 20 millió dollárba kerülő privát bulin tette tiszteletét az Atlantis Palm Jumeirah megnyitóján. A mesterséges szigeten lévő elegáns hotel megnyitója még hollywoodi mércével is sokba került, ehhez képest már szinte semmiség, hogy Winfrey több nagy értékű ajándéka mellé kapott egy 25.000 dolláros (5.700.000 forintos) éjszakát a hotel legmenőbb szobájában.

Lindsay Lohanről tudjuk, hogy nem csak az ajándékokat viszi el, jobban mondva, hajlamos azt hinni, neki minden ingyen jár. A Los Angeles-i Kitsonban vérig sértődött, mikor az eladó nem hagyta fizetés nélkül távozni, és több hasonló akcióját is ismerjük. Nemcsak Lohan hiszi, hogy övé a világ, más is pofára esik néha: Eva Longoria 2006-ben tett egy kört a Harrodsban, és hazavitt néhány értékes ajándékot. Persze később kellemetlen meglepetéséként érte az „ajándékok” után kipostázott számla, de mit volt mit tenni, fizetett.