Tizenhárom bőröndnyi drogot találtak Lisette Lee-nél egy ohiói reptéren. Az nő azt állította, ő a Samsung-cégcsoport egyik örököse, és azzal védekezett, nem tudta, hogy drog van nála. Akár negyven évet is kaphat, a Samsung pedig máris cáfolja, hogy bármi közük lenne hozzá.

Tizenhárom bőröndben összesen több mint 230 kiló marihuánát és némi kokaint találtak hétfőn az ohiói rendőrök egy Lisette Lee nevű nőnél, aki azt mondja magáról, hogy egy multinacionális vállalat egyik tulajának örököse. A kérdéses vállalat valószínűleg a Samsung, amelynek tulajdonos családja szintén Lee - írja a CBS News. A Samsung azóta közleményben cáfolta, hogy a nevek egybeesése ellenére bármilyen kapcsolatban állnának Lee-vel.

A magángéppel érkező Lee-t az ohiói Columbus repterén kapcsolták le, miután gépe kiindulási állomásáról, Beverly Hillsből a kábítószerügyisek figyelmeztették őket, hogy Lee feltűnően sok csomaggal utazik - írja az ausztrál News.com. A columbusi reptéren várakozó drogügyesek három kisbuszba pakolták a bőröndöket, a marihuána és a kokain mellett lefoglaltak még néhány drogfogyasztáshoz használt eszközt, valamint egy papírt, amin 300000 dollárról (kb. 69 millió forint) szóló tranzakciós összeg szerepelt, feltételezhetően a leszállított drogok ellenértéke.

Lee elmondta a nyomozóknak, hogy a gépet Kaliforniában bérelte, hogy meglátogassa egy barátját Columbusban,  és azt állította, ő úgy tudta, istállófelszerelést szállít az ismerős farmjára, és fogalma sem volt róla, hogy drogot szállít. Hozzátette, ez volt a negyedik ilyen jellegű útja. Lee-n kívül még három másik ember letartóztattak, akikről Lee azt mondta, hogy a biztonsági őrei, illetve a titkárnője.

A Samsung-tulajdonos Lee család hivatalos közleményben nyilvánította ki: "Minden ellenkező médiahíresztelés ellenére Lisette Lee nem örököse a Samsung Electronics vállalatnak, és nem tagja a céget birtokló Lee családnak".

A szélhámosnőt terjesztési célú kábítószerbirtoklással és összeesküvéssel vádolják, ami miatt akár negyven év börtönt és kétmillió dolláros (kb. 450 millió forint) pénzbüntetést is kaphat, ha elítélik. Lee-t jelenleg óvadék nélkül tartják fogva a rendőrök.