Dominák hívták ki a belga mentőket a brit RPM túraautó-csapat tulajdonosához, Robin Peter Mortimerhez kedden délután, miután a férfi a velük való szórakozás után összeesett a fürdőszobában. Az 58 éves családos férfi halálát feltehetően fulladás okozta, amit az aktus elnyújtása érdekében alkalmazott kéjgáz idézhetett elő. A család hivatalos nyilatkozatában állítja, Mortimer a szállodai szobában, álmában hunyt el.

Az International GT Open túraautó-verseny június 25-e és 27-e közé tervezett Circuit de Spa-Francorchamps futamára érkezett Belgiumba csapatának tagjaival, köztük fiával Robin Peter Mortimer, aki kedden, egy túl jól sikerült szado-mazo szexjáték következtében életét vesztette. A férfihoz kedden délután hívta a mentőket az Ira V.D.-ként azonosított, de inkább csak művésznevén, Lucrezia úrnőként ismert domina, miután 58 éves kliense összeesett zuhanyzás közben.

Az egyik legkeményebb dominát fogta ki

Az első lapértesülések szerint a férfi halálát fulladás okozta, amit a szado-mazo aktus során belélegzett kéjgáz idézhetett elő. A kéjgázként, illetve nevetőgázként ismert dinitrogén-oxidot narkotikus és érzéstelenítő hatása miatt gyakran használják a szado-mazo játékok során - így tett az Európa egyik legperverzebb dominájaként számon tartott 46 éves Lucrezia úrnő is, aki 37 éves asszisztensével, Junóval együtt szexuális szolgáltatásokat nyújtott az 58 éves férfinak.

Az ügyészek a Telegraphnak nyilatkozva elmondták, a rendőrség a helyszínre érkezés után letartóztatta a dominákat, akiket testi sértéssel, tettlegességgel, valamint gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak. A honlapján szereplő információk szerint a 46 éves domina egyébként közismert jelensége a brit bondage-életnek, ezért a brit sajtó feltételezi, hogy a szado-mazo szexet kedvelő Mortimer az egyik klubrendezvényen ismerkedett meg a nővel, aki később a halálát okozhatta egy eldugott, belgiumi villában. Hogy Lucrezia milyen mértékben kínozta a férfit, egyelőre nem lehet tudni, sejteni viszont igen, holnapján ugyanis részletesen beszámol munkamódszereiről. „Egy kreatív művész, perverz szadista vagyok” – írja, és hozzáteszi, a legkeményebb dominák közül való, vállalja a „kötözéses szexet,  megalázást, az oktatást és a ruhacserét”, valamint arról is tájékoztat, hogy együttlétei egy órától akár három napig is tarthatnak: amit az ügyfél megkíván.

A 46 éves nő öt évvel ezelőtt rendezkedett be Sint-Job-in-'t-Goorban, ahol külön stúdióban fogadta a vendégeit. „Ez egy csendes utca volt, ahol családok éltek. Az ideérkezése után hirtelen drága autók jelentek meg, több külföldi rendszámú. Akkor telt be a pohár, amikor a kertjében is tartott ilyen szadomazo szeánszokat: a négyéves lányom olyasmiket látott, amiket sohasem lett volna szabad” – nyilatkozta a lapnak egy, a nevét nem vállaló szomszéd. Bár a FoxNews információi szerint a hatóságok már tájékoztatták a haláleset körülményeiről Mortimer családját, az általuk kiadott hivatalos közlemény másra enged következtetni. Eszerint ugyanis Mortimer álmában, természetes halállal hunyt el szállodai szobájában.