Az élőhalott pin-up lányokkal teli naptár után nehéz már bármin is meglepődni. Az egyik japán cég egy német reklámügynökséggel összefogva még egyet csavart a történeten, és szexis röntgenképekkel teli naptárral örvendeztette meg a világot. A siker óriási, állítólag 2011-ben számíthatunk medencecsontot villantó pin-upokra.

Tavaly év végén már csokorba gyűjtöttük azokat a naptárokat, amik valami oknál fogva különlegesnek mondhatóak, vagy a téma miatt, vagy azért, akik és amiért vetkőztek . Bár most éppen nyár van, vagyis nincs túl nagy szezonja az ilyen kiadványoknak, a külföldi sajtó egy olyan érdekes példányról számolt be, amiről nekünk is meg kell emlékeznünk. Az EIZO egy japán, egészségügyi használatra szánt monitorokat gyártó cég egy igen bizarr, ám vicces módját választotta annak, hogyan is népszerűsíthetné termékeit. Kiadtak ugyanis egy olyan pin-up naptárt, ami szexis pózokat felvevő nők röntgenképeivel van tele.

Matthias Eickmeyer, egy német reklámcég, a Butter munkatársa szerint míg az egyszeri, jó munkásembereket év végén gyakran halmozzák el meztelen, vagy alulöltözött nőkkel teli naptárakkal, az egészségügyben ez azért nem olyan gyakori „Szeretnék megdönteni ezt a tabut. Ez a pin-up naptár tényleg megmutatja a test szinte minden részletét” – tette hozzá. A Metro szerint összesen három hónap alatt állt össze a képanyag. A furcsa koncepció nem várt sikert aratott, bár a naptár meglehetősen friss. „Nagyon meglepett minket, hogy mennyire népszerű lett a naptár. Lehet, hogy 2011-re is kiadunk egyet, hogy mindenkinek jusson” – tette hozzá Eickmeyer. A kiadványról egyébként maga Kanye West is megemlékezett a honlapján.