Egy 19 éves floridai anya viccből lefotózta az egyéves gyerekét, amint egy általában marihuánaszívásra használt vízipipát, azaz bongot szív. Bár azzal védekezik, a pipa nem volt megtöltve, és a fotót is csak egy barátjának akarta megmutatni, de a kép elkezdett terjedni az interneten, aminek az lett a vége, hogy a hatóságok akár el is vehetik a gyerekét.

Viccnek szánta, de lehet, hogy az lesz az eredménye, hogy elveszik a gyerekét annak a 19 éves floridai nőnek, aki lefotózta 11 hónapos kisfiát, amint egy bongot szív. A marihuánafogyasztást imitáló képet egy barátjának akarta elküldeni, de önálló életre kelt az interneten – írja a News.com. Az anya most nem győz magyarázkodni, miszerint a bongban nem volt anyag, meg ő amúgy is csak viccnek szánta a fotót: a családvédelmisek azért vizsgálatot indítottak, és akár a gyerekét is elvehetik.

"Minket is riasztottak amiatt, hogy egy szülő lefotózta a gyereket egy nyilvánvalóan a drogozást elősegítő eszköz mellett" – nyilatkozta a Fox Newsnak John Harrell a floridai családügyi minisztérium szóvivője. Hozzátette, a gyermekvédelmisek felkeresték a 19 éves Keyston Heights-i anyát, aki komoly büntetésre számíthat, ha kiderül, hogy a gyerek közelében drogoztak, vagy valahol a házban drogot találnak.

Bong

A történetben szereplő bong egy olyan vízipipa, amit kifejezetten marihuánafogyasztásra találtak ki. A vízipipa olyan eszköz, amellyel úgy lehet dohányt szívni, hogy a füst először folyadékon megy keresztül, lehűl, valamennyire megszűrődik. Az órákon keresztül pöfékeltetett vízipipába viszonylag nagy mennyiségű, sokszor ízesített dohányt lehet helyezni, ezzel szemben a bong dohánytartó része jóval kisebb, alapvetően marihuánafogyasztáshoz optimalizált, nem elsősorban dohányszíváshoz.

A vízipipákról erre tudhat meg többet, a beágyazott videón meg egy bongot láthat működés közben.

A nyomozás miatt a nőt drogtesztre küldték, és a csecsemőt is orvosok vizsgálják, hogy megállapítsák, drogozott-e. Az anya most nem győzi bizonygatni, hogy a dolog igazából nem is úgy volt, a bongban nem volt anyag, és a fotót csak viccnek szánta.

"Ha megnézik a képet, láthatják, hogy is nincs benne a pipában a dohánytartó. Azért készítettem a képet, hogy egyetlen francos valakinek megmutassam, de hiba volt! Sosem engedném, hogy betépjen. Érzik, hogy mennyire komoly ez a dolog? Engem börtönbe csukhatnak, a gyereket meg elvehetik tőlem. Miért csinálnék ekkora baromságot?  Tudom, hogy hülyeség volt, amit csináltam, de sosem ártanék a gyerekemnek. Kedves vagyok mindenkivel, nem értem, miért akarják ezt tenni velem" - védekezett a Facebookon az anya a WJXT csatornának írva.

Florida államban 20 gramm vagy annál kevesebb marihuána birtoklása vétségnek számít, amiért akár egy év börtönt és ezer dollár (kb. 230 ezer forint) pénzbüntetést lehet kapni.