A Santa Monica-i rendőrségnek kétévi nyomozás után most sikerült letartóztatnia egy nagy port kavart, 2008-as gyilkosság feltételezett elkövetőjét, a 44 éves Kelly Soo Parkot, aki bérgyilkosként ölte meg a 21 éves modellt Juliana Reddinget. Sajtóértesülések szerint a lánynak azért kellett meghalnia, mert a belgyógyász így kívánta megbosszulni, hogy elesett egy üzlettől, amiben Redding apja is érdekelt volt.

Kétévi nyomozás után a Santa Monica-i rendőrségnek sikerült letartóztatnia egy nagy vihart kavart modellgyilkosság elsőszámú gyanúsítottját. A Los Angeles Times rendőrségi forrásokra hivatkozva állítja, a június végén őrizetbe vett nőt, a 44 éves Kelly Soo Parkot felbérelték, hogy gyilkolja meg a 21 éves wannabe modell-színésznőt, Juliana Reddinget.

A gyanú szerint a lánynak feltehetően azért kellett meghalnia, mert belgyógyász apjának egy priuszos kollégája, dr. Munir Uwaydah bosszút akart állni az apán egy félresikerült üzlet miatt. Legalábbis erre enged következtetni a bizonyítékhalmaz, amely szerint a Marina del Rey-i orvos érdekelt volt egy olyan üzletben, amihez Juliana Redding apjának, Greg Reddingnek is köze volt. Öt nappal azután, hogy az üzlet zátonyra futott, Reddign modell lányát, Juliát holtan találták Santa Moncia-i lakásában. A lány lakására édesanyja küldte ki a rendőröket, aki akkor már két napja próbálta telefonon elérni lányát, de az nem jelentkezett. A helyszíni jegyzőkönyv szerint Juliana Reddinget brutálisan összevagdosták, és súlyosan bántalmazták is halála előtt.

Bérgyilkos ölhette meg a lányt

A bizonyítékok között említi a Los Angeles Times azokat a bevételeket is, amik a 44 éves Kelly Soo Park számláján jelentkeztek a gyilkosságot megelőző és az azt követő hetekben is. Uwaydah akkoriban összesen 383400 dollárt utalt a nő bankszámlájára, aki később további tízezer dollárt kapott az orvostól havonta. Letartóztatása előtt néhány nappal újabb nagyobb összeg – 113000 dollár – érkezett Park dél-koreai számlájára, a rendőrség ezt is Uwaydah-nak tulajdonítja – írja a lap.

A belgyógyásznak nem ez lenne az első törvénysértése: 2005-ben bűnösnek találta a bíróság csalás vádjában, akkor egy orvosi felszereléseket gyártó céget vágott meg egymillió dollárra. A Los Angeles Times szerint jelenleg is folyik ellene eljárás, ezúttal a számlájára érkező több millió dolláros tételeket vizsgálják.

Az orvos ártatlan, és semmit sem tud

Uwaydah ügyvédje a lapnak nyilatkozva elmondta, ügyfele ártatlan, és természetesen semmit sem tud a Kelly Soo Park számlájára érkező összegekről. A gyilkossággal gyanúsított asszonyt 2010. június 21-én, DNS-bizonyítékok alapján tartóztatta le a rendőrség, ám a nő ellen csak most, hétfőn tudtak vádat emelni, amikor lakótársát is bevitték a rendőrök, aki vélhetően olyan információkkal szolgált, melyek már elegendőek voltak a vádemeléshez. A még folyamatban lévő nyomozás miatt a rendőrség egyelőre visszatartja a részleteket, de a lakótárs végül szabadlábon védekezhet, míg Park akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat, ha bebizonyosodik szerepe az ügyben.

A 2008. március 12-én, 21 évesen meggyilkolt Juliana Redding nem sokkal a halála előtt költözött Tucsonból Santa Monicába, hogy "megvalósítsa magát", azaz modell és/vagy színésznő legyen. E karrierje a Maxim magazin Hometown Hotties versenyének első helyében és egy 2005-ös, sokadrangú filmben, a Kathy T Gives Good Hoover-ben kapott mellékszerepben csúcsosodtak ki. Miután az áhított felkérések elmaradtak, a többi wannabe modell-színésznőhöz hasonlóan ő is felszolgálóként dolgozott.