A hétfői balesetben az Oxxo Racing Team kamionversenyzője, Szobi Balázs, a csapat sajtófőnöke, Kollega Tarsoly Tamás, és a Monster Energy Drink egy fotósa hunyt el. A gép a Farkashegyi repülőtérről szállt fel a baleset előtt, a reptér előtt estére csak a három áldozat kocsija maradt. Testüket egyelőre még nem azonosították, mivel a balesetben súlyosan összeégtek.

Az Oxxo Racing Team kamionversenyzője, Szobi Balázs, a csapat sajtófőnöke, Kollega Tarsoly Tamás, és a Monster Energy Drink egy fotósa a hétfő esti budapesti repülőbaleset áldozatai. A III. kerületben egy Cessna 172 típusú repülőgép zuhant le és gyulladt ki, hárman haltak meg. A gép a Farkashegyi repülőtérről szállt fel a baleset előtt, a reptér előtt este csak a három áldozat kocsija maradt. A balesetről egyébként a magyar terep-rallye szakág az internetes oldalán későbbre ígért hivatalos tájékoztatást.

A gép délután a Farkashegyi repülőtérről szállt fel, majd a III. kerületi Taliga utca egyik víkendháza mellé zuhant le a telekre. A zuhanó repülőgép egy elektromos vezetéket is elszakított. A gépben hárman utaztak, minden bizonnyal már a becsapódáskor meghaltak, de ez csak később derül majd ki, mert a testek összeégtek.

www.tereprali.hu internetes oldalon található tájékoztatás szerint a pilóta és a két utas épp a tereprali szakágvezető Liszi László fiát, a downhillben versenyző Liszi Attilát és társait filmezte, ahogy bicikliznek. Liszi Attila szerint a gép a harmadik kör után az egyik fordulóban sebességet és magasságot vesztett, a pilóta gázadással próbálta kiemelni a gépet.

A repülő azoban először az oldalára fordult, majd átesett, így fejjel lefelé, orral csapódtak a földbe öt méterre Liszi Attilától. A jelenlévők megpróbálták az összeroncsolódott gépből kiszabadítani a benn ülőket, de a gép néhány másodperc múlva lángra lobbant és a pilóta és két utasa benn égtek.

A baleset áldozatai között van Szobi Balázs, az Oxxo Racing Team kamionos versenyzője, több cég tulajdonosa. A 37 éves férfi több extrém sportban is kipróbálta magát, egyebek mellett pilóta is volt. Kamionnal először 2004-ben indult a Dakar egyik európai szakaszán, 2006-tól pedig már saját csapattal, a Flex Dakar Teammel indult, kamionnal 2007-ben 5. lett a versenyen. Többször indult és jó helyezéseket ért el a Truck Race Camionship versenyen.

Az Oxxo Racing Team egyik munkatársa szerint, aki reggel indult Budapestre, majdnem teljesen biztos, hogy az egyik áldozat a kamionversenyző. Repülős körökből származó információk szerint úgy tudja, hogy a másik áldozat Kollega Tarsoly Tamás, az Oxxo Racing Team 22 éves sajtófőnöke, akié a repülő is volt. A harmadik áldozat Szabó András, a Monster Energy Drink fotósa.