Igazán jól jött egy ausztrál férfinek, hogy titokban videóra vette, mi mindent művel hullarészeg egyéjszakás kalandjával, mert ezzel tudta később bizonyítani, nem nemi erőszak volt, ami történt.

A 25 éves Haimona Kenneth Gardiner ellen eljárást indított a rendőrség, amiért filmre vette, ahogy egy ismeretlen nővel végigdugja az éjszakát, ennek volt köszönhető azonban, hogy később a férfi megúszta a súlyosabb vádakat.

Május 21-én ugyanis egy zavartan viselkedő negyvenes nőre figyelt fel egy járókelő Wellington központjában, a Terrace nevű luxus-lakónegyed környékén. A hölgy azt állította, nem nagyon emlékszik az előző éjszakára, a rendőrség azt azonban kiderítette, hogy az éjt Gardiner közeli lakásában töltötte. A férfi elismerte, hogy egy belvárosi bárban ismerkedtek meg, majd felvitte magához a nőt, de minden, ami történt, közös megegyezéssel történt - ennek bizonyítására bemutatta a rendőrségnek az eseményekről készült felvételét.

Mi a tanulság?

A rendőrség megnézte a videót, majd úgy döntött, elfogadják bizonyítékként, a férfi ennek köszönheti, hogy megúszta a nemi erőszak vádját. Vádat emeltek azonban ellene, amiért "intim helyzetben filmfelvételt készített egy másik személyről", ami miatt azért némi büntetésre számíthat.