Kutyájára fogta a gyorshajtást a leszbikus ausztrál nagyi

2010.07.11. 16:09
Négy kilométernyi autós üldözés után kapcsolta le az ausztrál rendőrség azt a 81 éves asszonyt, aki 164 km/órás sebességgel száguldott. Az asszony vezetés közben lábára nehézkedő kutyájára fogta a gyorshajtást, a négy kilométeres autós üldözést pedig azzal magyarázta, hogy nem gondolta volna, hogy az a szirénázó-villogó kocsi egy rendőrautó. Ezek után még azt is kijelentette, ő akkor is vezetni fog, ha elveszik a jogsiját, mert nem bírná ki, hogy ne találkozzon titkos szeretőjével. Aki egyébként negyven évvel fiatalabb és szintén nő.
Judith Slade és gyorshajtó kutyája, Aca
Judith Slade és gyorshajtó kutyája, Aca

Úgy tűnik, nem hatotta meg a rendőrséget annak a 81 éves ausztrál asszonynak a szívszorító története, akit csak négy kilométernyi villogós autósüldözéssel sikerült lemeszelni a Murray Valley autópályán. A száguldó nagyira hétfőn figyelt fel egy rendőr, aki üldözőbe vette a gyorshajtót, és némi szirénázós-villogós autós üldözés után sikerült is megállásra bírnia. Persze a gyorshajtásra volt magyarázat, nem is akármilyen: Judith Slade sztorijában van titkos szerető, leszbikus szerelem és haszontalan kutya is, de a rendőrségnek továbbra is szándékában áll megfosztani őt a jogosítványától.

Mindenről a kutya tehet

Slade és feleannyi idős leszbikus szerelme titkos hétvégi légyottjukról tartottak hazafelé Mildurából külön autókkal, amikor beindult a lavinaszerű eseményfolyam. „A barátnőm előttem haladt, én pedig elkezdtem előzni, de Aca [a nő Jack Russell terrierje - a szerz.] ráugrott a combomra, és be akarta fészkelni magát az ölembe. Rettenetesen nyomott. Megragadtam, és hátradobtam az ülésre. Akkor vettem észre, hogy túl gyorsan megyek, de hát épp egy másik járművet előztem, mégis mit kellett volna tennem?” – tette fel a kérdést Slade a Herald Sunnak. Ekkor már Nik Probyn rendőrtiszt is felfigyelt a 164 km/órás sebességgel döngető Holden Vectrára, melynek tulajdonosát hang- és fényjelzéssel próbálta megállítani, sikertelenül. „Azt hittem, hogy a villogó csak valami teherautó kinyúló rakományát jelzi” – magyarázkodott a lapnak az asszony, aki négy kilométer után azért a szirénát is meghallotta, és félreállt.

A rendőrség négy napra lefoglalta Slade autóját, aki több száz dolláros bírságra számíthat, és vélhetően a jogosítványát is be fogják vonni. A hatóságok Slade korára, a gyorshajtásra, és a jogosítványára vonatkozó tiltás megszegésére – ami szerint nem távolodhat harminc kilométernél távolabb lakhelyétől, Heathcote-tól – hivatkozva kívánják eltávolítani az utakról az idős asszonyt, aki úgy érzi, már épp eléggé tönkretették az életét. „Most nagyon sokat vesztettem, és nemcsak engem, már a barátnőmet is eléggé megbüntették. Ennyi nem elég, hogy megbánjam, amit tettem? Soha többé nem fogom túllépni a sebességhatárt, esküszöm” – nyilatkozta a 81 éves asszony a lapnak. Hozzátette, ha mégis elveszik a jogosítványát, akkor majd legfeljebb anélkül, sötétedés után vezet, mert azt semmiképp sem bírja ki, hogy ne találkozzon szerelmével.