A mexikói rendőrségen készített képek csak tovább mélyítik azok félelmét, akik amúgy is irtóztak a bohócoktól: az 53 éves Pedro Artega Velazquezt munka közben tartóztatták le és a hivatalos fotók elkészülte előtt nem volt lehetőség lemosni vidám sminkjét. A bohóc a vád szerint mostohalányát molesztálta.

Pedro Artega Velazquezt szerdán tartóztatták le a mexikói Juarezben: épp teljes felszerelésben dolgozott amikor a rendőrök letartóztatták tinédzser mostohalányának molesztálása vádjával – írja a gawker.com. A kapitányságon még azelőtt elkészültek a vádlottról a képek, hogy lemoshatta volna sminkjét: a viccesre sikeredett hivatalos fotók nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a nyugati sajtóban visszhangot kapott az ügy.

A Chihuahua területi rendőrség közleményében az áll, hogy a most 14 éves mostohalányt – aki a hatósági vizsgálat szerint is skizofrén és epilepsziás rohamoktól szenved – 2007. augusztus 7-én saját házukban erőszakolta meg a bohócként dolgozó mostohaapa. Az elfogatóparancsot 2010. január 22-én adták ki a férfi ellen, de a helyi rendőrség más hatóságokkal karöltve csak múlt héten csapott le a Division del Norte és Viaducto Diaz Ordaz sarkán dolgozó bohócra.

Artega Velazquez most börtönben várja a tárgyalást. A bírónak Mexikó 2007-es törvényei alapján kell meghoznia ítéletét, mivel a bűnt akkor követték el.

Az erőszakot az áldozat nagybátyja jelentette a rendőrségen: neki a bántalmazott kiskorú anyja szólt. Az anya elmondása szerint a 14 éves lányt 2007. augusztus 7-én reggel sírva találta szobájában. A lány akkor azt mondta, hajnalban mostohaapja rárontott, lerángatta fehérneműjét és megerőszakolta. Ezután azt mondta neki, hogyha senkinek nem mond semmit, kaphat mobiltelefont.

Arról nem tudni, miért csak 3 évvel az eset után kerül rács mögé az erőszakos mostohaapa, illetve arról sem szólnak a hírek, hogy más kiskorúakat molesztált-e Artega Velazquez.