Miután megfojtotta két kicsi gyermekét, rossz angolsággal és szenvtelen hangon jelentette be az anya a 911-nek, mit tett. Azért ölte meg a gyerekeket, mert autisták voltak, ő pedig szeretett volna normális utódot.

Az Irvingben élő Saiqua Akhter 10 percig beszélt a rendőrségi operátorral hétfő este, miután gyermekeivel végzett. „Nem akartam, hogy ilyenek legyenek a gyerekeim. Normális gyerekeket akartam” – mondta. A kérdésre, mit érez tette után, azt felelte: semmit. A 30 éves nő komolyan végiggondolta, hogyan fogja megölni a kicsiket: először tisztítószerrel próbálkozott, de azt nem itták meg, úgyhogy kénytelen volt fizikai erejét bevetni: „Nem itták meg, és ott volt egy drót, szóval rászorítottam a nyakukra, erősen, és most már nincsenek” – mondta.

Az irvingi rendőrség a családi ház második emeletén találta meg az 5 éves Zain és a 2 éves Faryaal testét a tv antenna drótjával együtt: valószínűleg az volt a gyilkos eszköz – írja a dallasnews.com. A kisebbik gyerek a kórházba szállítást követően halt meg, az kettős gyilkos anya most a dallasi börtönben várja tárgyalását, kétrendbeli emberöléssel vádolják. Nagybátyja szerint a nő depressziós volt, és mentális problémái vezethettek a gyilkossághoz. A családtagok elmondása szerint Zain valóban autista volt, de 2 éves húgáról nem állapították meg a betegséget.

„A szívem szakadt meg, mikor hallottam, mi történt. Az emberek még mindig nem veszik tudomásul, hogy az autizmus kezelhető, hogy van remény. Sok nagyon hatásos kezelés létezik” – mondta az Észak-Texasi Autista Egyesület elnöke, Nagla Moussa.

A hatásos kezelésektől függetlenül az autista gyerekek szülei gyakran érzik magukat a világtól elszigeteltnek, a fejlesztő programok pedig igen drágák. Bár viszonylag normális életet lehet egy autista gyermekkel élni, viselkedési problémái miatt gyakran nem lehet játszótérre, más gyerekek társaságába vinni, lehetnek alvás- és evésproblémái. Akhter nagybátyja szerint az 5 éves fiúnak beszédproblémái voltak, de fejleszthető volt.

A családnak már egyszer dolga akadt a hatóságokkal, mert Zaint többször felügyelet nélkül hagyták, a gyermekvédelmisek azonban nem találtak bántalmazásra utaló nyomokat, és az eset után segítettek a családnak megoldani a gyerekek körüli problémákat.

Akhter hétfő késő délután hívta a 911-et. Az operátor eleinte nem értette mit mond, mert rossz volt a kiejtése, úgyhogy a nőnek többször el kellett ismételnie: „Megöltem a gyerekeim. Mindketten halottak”. Ezt sokszor elmondta a 10 perces beszélgetés alatt, időnként idegesen, majd unottan: „Megöltem a gyerekeim. Halottak. Nem csinálnak semmit, csak kékek és nem vesznek levegőt és nem dobog a szívük”. Azt is megkérdezte az operátor, miért ölte meg a kicsiket: „Autisták. Nem bírom már ezt… Nem akarom, hogy autista gyerekeim legyenek. Úgyhogy megöltem mindkettőt”.