A 14 éves C. J. Jones elvágta két húga torkát, majd a sajátját, végül felgyújtotta lakásukat, hogy öngyilkos legyen. A tűzben elhunyt édesanyja, és kétéves öccse is. A négylakásos házból a szomszédok még időben ki tudtak menekülni, de azóta se értik, miért követte el tettét a New Yorki tinédzser.

A 14 éves New York-i C.J. Jones elvágta két húga torkát, majd a sajátját, de előbb még magukra gyújtotta otthonukat, így anyja és kisöccse is meghalt - írja a New York Post.  A négylakásos apartmanház teljesen leégett, a szomszédok szerencsére ki tudtak menekülni.

A fiú helyi idő szerint csütörtök hajnalban egy késsel átlvágta húgai, a 7 éves Melanie és a 9 éves Brittany torkát, majd magát is hasonló módon próbálta megölni, de halálát végül a tűz okozta. Anyja, Leisa Jones, valamint a legkisebb gyerek, egy kétéves kisfiú szintén a tűzben vesztette életét. A pengét, amivel a fiú véghezvitte a gyilkosságot, a rendőrök megtalálták a holtteste mellett. Azt azonban egyelőre nem tudni, miért követte el tettét.

„Csodálatos gyerekek voltak” – mesélte a szomszédban lakásban élő Christine Valentin, aki 12 éve él a házban. „Leisa mindig azt mondta: A környék is neveli a gyereket. Ha látod, hogy a srácaim valami rosszat csinálnak, szidd le őket” – idézett fel egy beszélgetést a nő, ami közte és az elhunyt anya között zajlott.

A tüzet két a környéken járőröző rendőr vette észre, néhány, a házban élő embert biztonságba tudtak helyezni, de a család második emeleti lakásába már nem tudtak behatolni, hogy kimentsék Jonesékat.

„Horrorisztikus volt. A lángok az egekig csaptak fel, és a füst fekete volt. Az egész tető lángolt, teljesen leégett” – írta le a szomszédasszony. Egy másik szomszéd visszament a 4 lakásos házba, és segített kimenteni az embereket. „Láttam átterjedni a lángokat a fürdőszobán. Éreztem a hőséget a falakon keresztül” – mesélte Nicholas Cotton. A férfi elmondta, az elmúlt hat évben két tűzeset volt a házban. A legtöbb lakásnak két kijárata van, így a lakók szerencsére ki tudtak menekülni.