Közszeméremsértés miatt hivatalos figyelmeztetést kapott az a nőnek öltözött férfi, aki még július 10-én egy angliai várban megpróbálta magáévá tenni az egyik látogató kutyáját. A férfi fekete ruhában bolyongott a kiszáradt várárokban, amikor két látogató megzavarta. Bűnét később beismerte.

Nem tudni miért tette, de végül őszintén megbánta és beismerte a tettét az a férfi, aki még július 10-én akart megerőszakolni egy kutyát egy angol várban - írja a Telegraph.

A 33 éves transzvesztita férfi a pendennisi vár kiszáradt várárkában bolyongott aznap dél körül, fekete női ruhában, amikor összefutott a vár két látogatójával, két idős nővel, akik kutyáikkal együtt sétáltak arra. A férfi valamiért megijedt és elszaladt, a hölgyek kutyái közül az egyik meg utána eredt.

Az idős kutyatulajdonosok próbálták velük tartani a lépést, de nem voltak elég gyorsak, és mire utolérték a férfit, azt kellett látniuk, hogy éppen magáévá próbálja tenni az őt addig üldöző kutyát.

A férfit végül a vár személyzete kapta el és tartotta fogva, amíg a rendőrök meg nem érkeztek. A rendőrök figyelmeztetésben részesítették, amiért megsértette a közszemérmet, de egyebet nem tettek. "Egyeztettünk más szervezetekkel, és végül nekik adtuk át a férfit" - nyilatkozta a Telegraphnak a cornwalli rendőrség szóvivője.

A vár korábban VIII. Henrik egyik vára volt, annak az erődítményrendszernek, az egyik eleme, amit a király azért építtetett a XVI. században, hogy megvédje országa déli részét. VIII. Henrik azért aggódott, mert ebben az időszakban békét kötött egymással Spanyolország és Franciaország, ezért arra számított, hogy közösen Angliát akarják majd leigázni. A kor modern harcászati technikáit felhasználó erődítményrendszer az egyik legnagyobb szabású vállalkozás volt Angliában az angolszászok építkezései után.

A pendennisi várat az angol örökségvédelmi hivatal tartja fent, a szervezet szóvivője elmondta, nagyon ritka incidensről van szó. A vár egyébként nagyon kedvelt turistacélpont a nyári időszakban.