Keresztelési ceremónia közben halt meg egy csecsemő. A másfél hónapos gyerek feltehetően az alámerítés közben fulladt meg, mert a pap nem takarta el az arcát. A szülők feljelentést tettek az ügyben, a moldovai papnak viszont nyoma veszett.

Keresztelés közben meghalt egy csecsemő egy moldovai településen – adta hírül a manna.ro. A másfél hónapos gyerek feltehetően megfulladt, amikor a pap anélkül merítette bele a keresztelőmedencébe, hogy eltakarta volna az arcát.

A szertartást követően a szülők vették észre, hogy a baba már nem lélegzik, egyből egy orvosi rendelőbe vitték, de már ott sem tudtak segíteni rajta. A szülők most azt követelik az egyházkerület elöljáróitól és a rendőrségtől, hogy vonják felelősségre a papot, aki annyira megijedt attól, hogy bebizonyosodik, tényleg az ő felelőtlensége okozta a tragédiát, hogy elmenekült a településről. A lap információi szerint nyoma veszett, a telefont sem veszi fel.

Ehhez hasonló eset már történt tavaly Romániában: akkor Szeben megyében lett rosszul és halt meg egy csecsemő az alámerítést követően. A szülők akkor nem kérték a pap felelősségre vonását.