A négy éves kisfiú valószínűleg bújócskázás közben mászott be a ruhaszárító gépbe. Nem tudni, hogyan, de magára zárta és meghalt, míg szülei és a rendőrség a ház környékén kutattak utána. Mikor visszatértek a keresésből és felfedezték a dobban ragadt gyermeket, Sonny Gibson már nem lélegzett. A helyszínen halottnak nyilvánították.

A tragikusan végződő bújócska egy angol vidéki kisvárosban, Ashbourne-ban történt. A négy éves Sonny Gibson játék közben valahogy bemászott a ruhaszárító gépbe, véletlenül belülről magára zárta az ajtót, és mire anyja a rendőrőkkel megtalálta, már nem lélegzett. Az anya, Anne Shepherd egyelőre túl zaklatott, orvosi felügyelet alatt áll, és egyelőre nem lehet kihallgatni.

Mostanáig nem derült ki, a kisfiú megfulladt-e a ruhaszárítóban, vagy esetleg elindult a gép, és az okozta a halálát. A család egyik szomszédja elmondta: a gyerek nagyon szeretett elbújni és így meglepni nagyobb testvéreit. Múlt héten kezdődött a nyári szünet, szabadságának első napján érte Sonny Gibsont a tragikus baleset.

A Daliy Mail értesülései szerint a fiú anyja a belvárosba ment vásárolni hétfőn délelőtt 10 óra körül, és a gyereket idősebb féltestvéreire bízta. A nagyobbak a nappaliban voltak, mikor Sonny elbújt. „Maximum egy órát lehetett bezárva, Isten tudja, hogy történhetett mindez” – mondta a lapnak az egyik szomszéd.

A rendőrséget fél 11-kor értesítette a kisfiú anyja, amikor hazaérve nem találta a kicsit. Végül épp ő talált rá Sonny testére végül, miután a környéket a hatóságokkal együtt átkutatták. „Az anyja találta meg, épp volt vele egy rendőrtiszt is. Teljesen összeomlott” – mondta a kerületi rendőrség szóvivője. A hatóságok a halottkém jelentésére várnak, nem tartóztattak le senkit.

A negyven év körüli Anne Shepherd nemrég szakított Sonny apjával és gyakran a férfi felügyeletére bízta gyerekeit: a négy éves fiút, és az előző házasságából származó 20 éves Saraht, 19 éves Nathant, 17 éves Martint és 15 éves Luke-ot. A szülők vigasztalhatatlanok és egymást okolják a tragédiáért.