Az amerikai kisfiú felborult a székével, leesett a teraszról, és a fejébe fúródott egy kampó. A 17 hónapos Jessiah életét a higgadt felnőtteknek, az orvosoknak és a csodának köszönheti.

Az orvosok csak szimplán Csodafiúként emlegetik a 17 hónapos észak-karolinai Jessiah Jacksont, aki súlyos agysérülés nélkül élte túl, hogy a koponyájába fúródott egy kampó. A gyermek nem csak a profi orvosoknak köszönheti az életét, hanem jó adag szerencsének, valamint annak, hogy a balesetkor jelenlévő felnőttek nem estek pánikba, hanem képesek voltak higgadtan és átgondoltan reagálni.

Jessiah július 17-én a családjuk hátsó kertjének teraszán ült egy székben, amikor leesett a pohara. A kisfiú utána akart nyúlni, de túlságosan hátradőlt a székkel, és lebukfencezett a tornácról. Egyenesen egy magasnyomású tisztítógépre esett, melynek egy kampó formájú alkatrésze beleállt a fejébe. Nem sokon múlt, hogy a vasdarab főbb agyi ereket találjon el, amitől a gyerek azonnal elvérzett volna, és ezt szerencsére az épp jelenlévő nagybácsi is sejtette: „Üvöltött, én meg próbáltam lefogni, hogy ne tudjon mozogni” – mesélte később Carlton Redd.

Az üvöltésre átrohant a szomszéd, egy egykori önkéntes tűzoltó, aki azonnal lefűrészelte a kiálló kampó végét, hogy el tudják mozdítani a kisfiút. A gyermeket helikopterrel szállították kórházba: először a wilmingtoni kórházba vitték, de onnan átszállították Chapel Hillbe. Az orvosok, miután alaposan kivizsgálták, megállapították, hogy Jessiah nem szenvedett maradandó sérüléseket.

„Mindenki csodának tartja, hogy ezt túlélte” – mesélte a Good Morning America című műsorban a gyermek nagyapja, aki a hivatalos gondviselője. „Nem csak túlélte, hanem felépült, élénk, és újra ugyanolyan, mint volt” – tette hozzá, majd még kiemelte, szerinte Isten és az orvosok nélkül ma már nem élne az unokája. Ugyanakkor az orvos, Anand Germanwala szerint semmi esélyük sem lett volna, ha nincs annyi rátermett felnőtt a közelben.