Néhány hónap alatt elérte célját Paul Yarrow: felfigyeltek rá. A férfi több mint száz tévés közvetítésben szerepelt, mindig beállt a riporter mögé. Tettével nem szórakoztatni akar, hanem lázadni az ellen a társadalom ellen, amelyik ki akarja magából vetni azokat, akik nem tökéletesek.

Paul Yarrow néhány hónappal ezelőtt egy teljesen átlagos, 42 éves, kopaszodó, pocakos brit férfi volt. Egészen addig, amíg ki nem találta, hogy elkezd beállni élő háttérnek néhány tévés közvetítésbe. A néhányból aztán több mint száz lett, meg minimum országos ismertség.Yarrow-ról a róla megjelent cikk óta körülbelül óránként születik egy videó a YouTube-on, ahol a kommentekben az egekig magasztalják a kreativitását.

A férfin általában egy közepesen ronda pulóver van és némán ácsorog a riporter mögött az elszánt emberek kicsit ijesztő, de ártalmatlan nézésével. Yarrow szerepelt már a BBC-n, az ITV-n, a Channel 4-on, a Sky Newson és az Al Jazeerán is, de egyik felvételre sem hívták.

A férfi feltűnéseit külön oldalon kezdték gyűjteni, és egyre égetőbbé vált, hogy valaki megtudja, ki ez a férfi, és mit akar.

A Daily Mail cikke szerint semmiképpen sem szórakoztatásból csinálja, hanem azért, hogy a társadalom ellen lázadjon. "Így akarom felhívni a figyelmet arra, hogy "Az légy, aki vagy". Az emberek azt mondják, hogy egy igazságosabb, megértőbb társadalomban élünk, de az öreg és kövér embereket mindig kitolják. Az operatőrök munkatársai általában megpróbálnak kitolni a képből, pedig én is csak egy emberi lény vagyok. Tudom, hogy furcsának tűnhet, de azt mondom, hogy "Ez vagyok én". Kövér vagyok, de ez vagyok én. Nem azért csinálom, hogy vicces legyek. Elég komoly embernek tartom magam, de elég láthatatlan vagyok, és ez sok embert megnevettet" - nyilatkozta a férfia lapnak. Yarrow hozzátette, szerinte túl sok a szép ember a tévében.

A férfi nem válogat: megjelent már háztűzről szóló riportban, gázai ellentüntetésről szólóban, akkor, amikor a londoni terrortámadás áldozataira emlékeztek a tévében. Van, amikor csak áll, van amikor telefonál, van amikor újságot olvas, de mindig ott van, és képviseli magát, és azokat, akiket ki akarnak lökni a képernyőről, mert nem elég szépek.

Nem Yarrow az egyetlen, aki szokatlan módszerekkel akarja a tévén keresztül valamilyen ügyre felhívni a figyelmet. Az Egyesült Államokban egy K-Strass nevű, magát profi jojósnak kiadó férfi kelt riadalmat a reggeli tévéműsorokban. K-Strass bárhova elmegy, de mindenhol nagyon leég, mert egyáltalán nem tud jojózni.

A férfi céljairól szinte semmit sem lehetett tudni, de mostanra biztos, hogy jót tesz furcsa mutatványával: ő lett a Zim Zam nonprofit játékgyártó cég reklámembere. A Zim Zam meg amellett, hogy környezetbarát játékokat gyárt, környezetvédelmi képzéseket tart gyerekeknek.