Kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetésre számíthat az a dunaújvárosi angol- és drámatanár, aki a rendőrség szerint szombat hajnalban életveszélyesen mellkason szúrt egy 16 éves lányt. A sértett, K. Diana azért ment éjjel a tanárnő házához, mert egy ott tartózkodó másik lánnyal akart beszélni. Az iskola jelenleg nem elérhető - a nyári szünet miatt -, az intézményt fenntartó önkormányzat pedig úgy látja, egyelőre a rendőrségre tartozik a késelő tanárnő ügye.

Az iskolát fenntartó önkormányzat szerint egyelőre a rendőrségre tartozik annak a dunaújvárosi tanárnőnek az ügye, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy megkéselt egy diákot. K. Alexandrát nem vették őrizetbe, és valószínűleg gyorsított eljárásban dönt a sorsáról a bíróság. A diák életveszélyes sérüléseket szenvedett, de a műtét után állapota javult, elmúlt az életveszély.

Ha bebizonyosodik a tanárnő bűnössége, a bíróság kettőtől nyolc évig tartó börtönbüntetést szabhat ki – tudtuk meg a Fejér megyei RFK szóvivőjétől, R. Szabó Ágnestől.

Szombat hajnali fél 3-kor a 34 éves tanárnő kihívta a rendőrséget, mert egy nőismerőse – a később megszúrt diáklány – dörömbölt a konyhaablakán, és nem lehetett elzavarni. A járőrök azonnal kivonultak a Szórád Márton út földszinti lakásához, de mire odaértek, a dörömbölő K. Diána elbújt. Negyed órával később már a mentőktől érkezett a bejelentés, hogy az utcában mellkason szúrtak valakit.

A rendőrség azzal gyanúsítja a tanárnőt, hogy az ablakrácsra felmászott K. Diánát késsel mellkason szúrta.

A 34 éves K. Alexandrát a rendőrök előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol életveszélyt okozó testi sértés miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 34 éves gyanúsítottnak korábban állítólag közelebbi kapcsolata volt a 16 éves K. Diánával: a bulvársajtó szerint a lány féltékenységből kereste fel a nőt szombat hajnalban. A Bors azonban azt írja, hogy nem a tanárnőre volt féltékeny, hanem a vele tartózkodó másik lányra, a nő volt diákjára. A lapértesüléseket a rendőrség nem kommentálta, azt azonban R. Szabó Ágnes is megerősítette a Velvetnek, hogy K. Diána a barátnőjét kereste a tanárnőnél. Az intim viszonyról szóló feltételezéseket K. Alexandra a lenaghatározottabban visszautasította.

„Nem akartam megszúrni egyáltalán, azt akaratam csak, menjen haza. Egyáltalán nem jutott eszembe ilyen…” – mondta a késelő tanárnő az RTL Híradónak.

"Ez egy nagyon jó kérdés, és szeretném kikérni magamnak, erről szó sem volt, nem tudom, fogalmam sincs, hogy honnan veszik" – válaszolta K. Alexandera a híradósok azon kérdésére, ápolt-e intim viszonyt a sértettel. Azt mondja, ismeri a lányt, de nem voltak barátok.

Lapértesülések szerint K. Alexandráról köztudott volt az Bánki Donát Szakközépiskolában, ahol angol- és drámaórákat adott, hogy diákjaival bulizik, kocsmázik. A Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskolát nem tudtuk elérni, így az intézmény fenntartójától, a Dunaújvárosi Önkormányzattól kérdeztük meg, ők beleszólhatnak-e abba, hogy K. Alexandra tovább taníthasson az intézményben.

„Az Önkormányzat nem szólhat bele, az intézmény önálló jogi személyiség, az intézményvezető saját hatásköre, kit alkalmaz. Ha kézzelfogható szakaszba kerül ez az ügy, biztos vagyok benne, hogy az intézetvezető lépni fog. Én úgy gondolom, hogy egy közalkalmazottól elvárhatók bizonyos viselkedésnormák, de még nagyon friss dolog” – mondta a Velvetnek az önkormányzat szóvivője, Tábor Zsolt.

A késelést követően a mentőket az a lakásban tartózkodó nő – a tanárnő korábbi tanítványa – értesítette, akivel K. Diána beszélni akart: a sérült lányt ezután szállították a Szent Pantaleon Kórházba.