Az alsóörsi rendőrgyilkosság feltételezett elkövetője a rendőrség közleménye szerint öngyilkos lett, holttestét egy közeli erdőben találták meg. Az okok egyelőre ismeretlenek, egy azonban biztos, több lőfegyver is volt az elkövető kocsijában.

Az alsóörsi kettős gyilkosság feltételezett tettesének kocsiját délután egy lakossági bejelentést követően a helyszíntől nem messze lévő erdőben találták meg. A helyszíni szemle adatai arra utalnak, hogy a férfi önkezével vetett véget életének – fogalmazott egy szűkszavú közleményben a rendőrség. Egyelőre vizsgálják, hogy a szerelemféltés vagy más magánéleti probléma állhat a leszámolás mögött. Herbling Zsolt Alsóörs polgármestere az ATV-nek elmondta, bár személyesen nem ismerte a rendőrt, de tudja, hogy nincs felesége, sem gyermeke.

Nem az ellenőrzött kocsiból lőttek

Kedden éjjel Alsóörsön, a 71-es főútra vezető Loki út és a 71-es út kereszteződésében, a helyi kemping bejáratánál, nem sokkal éjfél után egy lövöldözésben elhunyt egy 29 éves törzszászlós és egy 21 éves zalaegerszegi fiatalember. A főtörzsőrmester, Gamauf János egy rendészeti szakközépiskolással rutinvizsgálat miatt állítottak meg egy Ford Fiestát. A gépkocsiban öten ültek, és az ellenőrzés során – a hivatalos megfogalmazás szerint – irányba történő lövések dördültek.

A civil autóban utazó 21 éves fiatalember szintén meghalt, vele utazó 25 éves társa pedig súlyosan megsérült – adta hírül még délelőtt a Független Hírügynökség. A többi utast csak járóbeteg-ellátásban kellett részesíteni. Délelőtt egyértelművé vált, hogy nem az ellenőrzött kocsiból adták le a lövéseket.

Miután lezárták a gyilkosság helyszínét, az onnan kivezető valamennyi úton ellenőrző áteresztő pontokat állítottak fel, illetve kihallgatták a Fiesta utasait és a rendészeti szakközépiskolást, de annak eredményről nem tájékoztattak senkit, a nyomozás érdekeire hivatkozva. Mint kiderült, csak a támadó használta a fegyverét.

A halál beálltát megállapították

A feltételezett rendőrgyilkos holttestének elhelyezkedéséről több ellentmondó információ is megjelent, így nem tudni, hogy valóban a csomagtartóban vagy az első ülésen vagy az autón kívül volt, amikor kiérkeztek a rendőrök. A mentők csak a halál tényét állapították meg, nem hajtottak végre életmentő beavatkozást. A terepjáróban a holttest mellett több lőfegyverrel is volt, a szakértők szerint ezek egyikével követték el a kettős gyilkosságot. Az autó rendszáma a Független hírügynökség szerint külföldi, néhány híroldal azonban tudni véli, hogy konkrétan svájci.