A 67 éves Stephania Wolf és lánya, Sam már több hete halott volt, amikor otthonukban rátalált a két holttestre a rendőrség. A nyaktól béna 29 éves nő vélhetően éhen halt, miután édesanyja elhunyt, és senki nem volt, aki gondoskodjon róla. A szomszédok szerint az asszony nehezen birkózott meg gyermeke ápolásával, de nem volt hajlandó elfogadni a neki felajánlott segítséget.

Több héttel a haláluk után találtak rá a 67 éves Stephania Wolfra és 29 éves lányára, Samre wheathampsteadi otthonukban – írja a Daily Mail. A gyanú szerint a nyaktól lefelé születése óta béna lány valószínűleg éhen halt, miután édesanyja tragikus hirtelenséggel elhunyt az ágyában. A holttesteket szombaton találta meg a rendőrség miután egy szórólapokat szétosztó férfinak feltűnt, hogy Wolfék ajtajának levélnyílásából rajzanak a legyek. Anya és lánya a szomszédok szerint az utóbbi húsz évben kettecskén élt a családi házban, miután egy férfi – vélhetően a lány apja – elköltözött.

Még folyik a nyomozás

A rendőrség a nyomozás során szeretne utánajárni annak is, hogy nem az asszony ölte-e meg a lányát, majd végzett magával. Egy helyi lakos szerint ez szinte kizárt, valószínűleg az történhetett, hogy miután az anya elhunyt, a lánya éhen halt, hiszen nem volt senki, aki gondoskodjon róla, és teljesen magatehetetlen lévén jelezni sem tudta a külvilágnak helyzetét. A rendőrség szerint harmadik fél biztos nem volt jelen a haláleseteknél, de azért tovább nyomoznak, a halottkémi vizsgálatok során mindenesetre semmilyen külső sérülést nem találtak a két nőn.

Hetek óta nem látták őket

A szomszédok utoljára hat héttel ezelőtt látták az asszonyt, aki egyébként nagyon visszavonultan élt, lányát pedig szinte soha nem lehetett látni, pedig volt egy különlegesen kialakított jármű, ami alkalmas volt a szállítására.  Az egyik helyi lakos szerint Stephania Wolf az utóbbi egy évben meglehetősen depressziósnak tűnt, és gyakran összezördült az utcájában lakó emberekkel. „A rendőrség elmondása szerint Stephania holttestére az ágyában találtak rá, míg a lánya a tolószéke mellett feküdt a szobája padlóján. Úgy tűnt, hogy már jó ideje ott feküdtek a holttestek mielőtt a rendőrség rájuk talált volna” – nyilatkozta egy neve elhallgatását kérő asszony.

Elege volt a hívatlan vendégekből

A szomszéd szerint Stephania Wolf számára nagy teherrel és felelősséggel járt lánya állapota. „Úgy gondolta, hogy ő a felelős. Nagyon zavartnak, gondterheltnek tűnt amikor legutoljára találkoztunk. Felajánlottam neki, hogy kisegítem a lányát a furgonjukból, de ő nem tartott igényt a segítségemre. Majd azt mondta, elege van a hívatlan vendégekből, akik feltűnnek a házánál. Nem tudom, hogy pontosan mit értett ez alatt” – tette hozzá az asszony, aki azt is megemlítette, hogy Wolf a hivatalos segítséget is elutasította, és ő maga is gyógyszeres kezelés alatt állt.

Egy másik szomszéd szerint az asszony három évvel ezelőtt egy segítségkérő feliratot helyezett el a háza tetején, és néha látni lehetett, hogy egy felfújható medencében fürdette a lányát a kertben.

Nem kért a segítségből

A megyei tanácsnál újra átvizsgálják a családdal kapcsolatos hivatalos iratokat. Szóvivőjük megerősítette, hogy az illetékes hivatalnak tudomása volt arról, hogy milyen körülmények között élnek Wolfék, valamint azt is, hogy az asszony visszautasította a segítséget. 1998 augusztusában például kivonultak Wolfékhoz, hogy felmérjék a körülményeket, és ezen látogatás után számos rámpát és egyebeket felszereltek, hogy megkönnyítsék a két nő dolgát, de további segítséget nem igényeltek. 2006 márciusában pedig felajánlottak egy helyet egy ápolóintézetben, de az asszony ismét nemet mondott. Ez volt az utolsó alkalom, hogy a tanács felvette a kapcsolatot a két nővel. Egy bennfentes szerint persze a hivatalos szerveknek akkor is gondoskodniuk kell a rászorulókról, ha ők nem tartanak igényt erre.