Egy floridai városban késsel támadt lakótársára egy mexikói férfi, majd ivott áldozata véréből, hátha ezzel a szertartással sikerül megúsznia a büntetést. A 42 éves Mauricio Mendez Lopez már korábban is megfenyegette a 32 éves Macario Cruzt, hogy megöli, amennyiben nem vet véget sógornőjével folytatott viszonyának. A haldokló férfira szeretője talált rá. Lopezt szerdán elfogták, de nem nagyon emlékszik az esetre, mert ittas volt.

Szerdán a floridai Bartowban letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal korábban meggyilkolta lakótársát, majd ivott áldozata véréből. A 42 éves Mauricio Mendez Lopez állítólag nem igazán emlékszik a történtekre, ugyanis ittas volt, amikor elkövette tettét – írja a news.com.au.

Lopez állítólag azért szúrta le a 32 éves Macario Cruzt, mert lakótársának viszonya volt felesége testvérével, vagyis sógornőjével, Mirella (más források szerint Miralla - szerz.) Mendezzel  A nő, aki egyben Lopez unokahúga is, gyermekeivel szintén a házban lakott, és többé-kevésbé szemtanúja volt az esetnek. Mendez éppen a ház előtt tartózkodott Cruz 22 éves öccsével, Juannal, amikor hallotta, hogy Lopez felhangosítja a zenét. Ezután a férfi egy késsel a kezében nyomakodott ki az ablakon, és megsebesítette Juan Cruzt, akinek végül mégis sikerült elmenekülnie.

Meghalt ez a senkiházi!

Lopez ezután bezárta a bejárati ajtót, és a kint rekedt asszony csak annyit hallott, hogy gyermekei sikoltozva kérik a férfit, hogy ne ölje meg Macario Cruzt. Mauricio Mendez Lopez ezután egy vérrel teli műanyagpohárral a kezében lépett ki a házból. „Meghalt ez a senkiházi – kiabálta, majd felemelte a poharát, és azt mondta, hogy ez az ő titka marad” –  emlékezett vissza az asszony. Lopez ezután állítólag felnevetett, majd elinalt. Amikor belépett a házba, Cruz már a konyhapadlón hevert egy óriási vértócsában, és azt mondta Mendeznek, hogy vigyázzon magára és a gyermekeire, majd örökre lecsukta a szemét.

A vér megvéd

Egy neve elhallgatását kérő asszony szerint a vérivás egy közkedvelt szertartás a mexikói bűnözők, főleg a drogkereskedők körében, és elméletileg megvéd attól, hogy a rendőrség elkapja az illetőt. Ezt Mendez is megerősítette, igaz, az ügyészségi nyomozók és az ügyvédek állítólag még soha nem hallottak erről a rituáléról.

Vagy mégsem?

A vérivás azonban nem jött be, ugyanis a férfit – aki unokahúgához és lakótársához hasonlóan illegális bevándorló - szerdán stoppolás közben letartóztatták. Lopez egy nő autójába próbált bekéredzkedni, de az asszony felismerte, és azonnal értesítette a rendőrséget.  Lopez nem állt ellen a letartóztatásakor, sőt, később is meglepően segítőkésznek tűnt, egy térképen például berajzolta, hogy hol dobta el azt a konyhakést, amivel állítólag megölte a szobatársát.„Nem gondoltam, hogy túlzottan közreműködő lesz, de úgy tűnik, rájött arra, hogy nincs menekvés” – nyilatkozta David Wyant, a bartowi rendőrség szóvivője.

Voltak előjelek

Lopez a rendőrségnek azt állította, hogy az eset előtt sokat ivott, majd dühös lett, és ezért támadta meg lakótársát. „Azt mondta, hogy nem akarta megölni, egyszerűen csak megtörtént” – tette hozzá Wyant. A férfi állítólag július 24-én figyelmeztette a párt, hogy a viszonyukról beszámol Cruz feleségének és Mendez apjának, majd késsel kergette meg őket, és egy hatkilós súllyal támadt Cruzra. Négy nappal később pedig azzal fenyegette meg unokahúgát és lakótársát, hogy tizenöt napon belül megöli őket, ha nem vetnek véget a kapcsolatuknak – írja a Tampa Bay Online. A fenyegetés egyikük sem vette komolyan - mondta Mendez a rendőrségnek.