Idén drasztikusan csökkent azoknak a száma, akiket valamennyire is érdekelt a Boobs On Bikes nevű promóciós felvonulás. Pedig az eseményen félmeztelen nők vonultak fel különböző járműveken Auckland egyik utcáján, így látványosság is volt bőven. Tavaly állítólag még 90 ezren voltak kíváncsiak a topless felvonulókra, idén már csak alig pár ezren kísérték figyelemmel az eseményt, ami egyébként egy erotikus kiállítást és vásárt népszerűsít.

A pornófilmeket forgalmazó Steve Crow idén is megrendezte a Boobs on Bikes (kb. Cicik motoron) nevű felvonulást Aucklandben. Ez a rendezvény tulajdonképpen arról szól, hogy különböző járművekre - általában motorokra - ráültetnek néhány félmeztelen pornószínésznőt, vagy bárkit, aki hajlandó vetkőzni, és így próbálnak némi hírverést kelteni egy felnőtteknek szóló kiállításnak és vásárnak, az Erotica Expónak. Szerdán közel harminc nő vállalkozott arra, hogy félmeztelenül népszerűsítik majd a kiállítást a Queen Streeten ebédidőben, és bár a hűvös idő miatt valószínűleg legjobb formájukat nyújtották, mégse volt rájuk kíváncsi túl nagy tömeg. A motorok mellett idén egy busz, egy tank és pár nyitott tetejű autó is végigvonult a Boobs on Bikes útvonalán.

Büszke felvonulók

A korábbi évek során sokan tüntettek amiatt, mert szexistának és megalázónak tartják az eseményt, mások azért érveltek a Boobs on Bikes ellen, mert szerintük a pornográfia szexuális erőszakhoz vezet. Crow viszont azzal védekezett, hogy ennek pont az ellenkezője igaz, és szerinte ezt bizony többen is alátámasztották már. Hozzátette, az esemény fő célja, hogy a szabad önkifejezést népszerűsítse, ő pedig azt szeretné, ha mindenki jól szórakozna. „Mikor máskor lenne lehetőség arra, hogy félmeztelenül és büszkén vonuljunk végig a Queen Streeten? Igenis büszkék vagyunk arra, amit csinálunk!” – nyilatkozta az egyik felvonuló, a 21 éves Marie, akinek ez a második ilyen felvonulása, és egyébként táncosként dolgozik egy aucklandi klubban. A felvonulók közt volt egyébként az 51 éves pornócsillag, Nina Hartley amerikai pornószínésznő-pornófilmrendező-szexuálterapeuta (és mindezek mellett radikális feminista) is – írja a Sun.

Már nem érdeklik a helyieket a topless nők

Idén mindenesetre messze nem volt olyan magas az érdeklődők száma, mint egy évvel ezelőtt. Tavaly összesen 90 ezren zsúfolódtak össze a Queen Streeten, hogy megtekintsék az eseményt. A járművek és topless nők sem voltak túl sokan, így viszonylag hamar véget is ért a felvonulás. A Family First NZ családvédő szervezet szóvivője, Bob McCroskie természetesen azok közé tartozik, aki gyalázatosnak tartja az eseményt, és persze örül annak, hogy idén csak pár ezren kísérték figyelemmel a három kilométer hosszan felvonuló félmeztelen nőket – olvasható a Sydney Morning Herald oldalán. „Úgy tűnik, hogy az embereket már nem igazán vonzza a rendezvény, és jól döntöttek azok, akik nem jöttek el. Talán Crow sem lesz itt jövőre” – nyilatkozta McCroskie.

Jövőre ezer motorost várnak

Bár az ellendrukkerek bizonyára örülnének annak, ha soha többé nem rendeznének ilyen felvonulást, nem valószínű, hogy ebben az évben került rá sor utoljára. Crow szerint az alaposabb szervezés és valami új kezdeményezés valószínűleg segítene újra érdekessé tenni a felvonulást – írja a 3news.co.nz. „Ha jövőre is lesz ilyen esemény, akkor azonnal szeretném elkezdeni a szervezést. Ezer motorbiciklisből álló tömeget akarok” – ismertette a terveit Crow, aki hozzátette, hogy a Boobs on Bikes jövőjéről az Erotica Expo után döntenek majd. Az ellendrukkerek felvetése kapcsán pedig kifejtette, senki sem kötelezi az embereket arra, hogy eljöjjenek, és igazán ki lehet bírni azt az egy órát ameddig az esemény tart.

Meztelenség=nyitottság

Crow szerint egyébként a Boobs on Bikes is azt bizonyítja, hogy Új-Zéland egy modern ország, polgárai pedig nyitottak, nem szűklátókörűek. A felvonulást egyébként több nagyobb városban is megrendezik Új-Zélandon. Az első ilyen eseményt egyébként 2003-ban rendezték meg, és mivel igen nagy volt az érdeklődés, az eredeti tervekkel ellentétben nemcsak abban az évben volt Boob on Bikes, hanem évről-évre felvonultak a félmeztelen nők. Bár idén nem voltak túl sokan kíváncsiak rájuk, így is több mint 12 ezer belépőt osztogattak szét a lányok.