Az új-zélandi Topmodell leszek című műsort sugárzó TV3 a website-jára véletlenül félmeztelen fotókat töltött fel a versenyzőkről. Köztük volt a 16 éves Michaela Steenkamp is, akinek testét ugyan bekenték sárral, a melle azonban kivehető volt. Néhány órával később a csatorna lecserélte a képeket azok szolidabb verzióira. Állításuk szerint a korábbi fotók tévedésből kerültek fel a honlapra, ugyanis összecseréltek két cédét.

„Michaela bimbótapaszt viselt a saras fotózásnál. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a lányoknak ne kelljen közszemlére tenniük az intim testtájékaikat, és egyiküket sem kényszerítettük semmi olyasmire, amitől rosszul érezhetnék magukat” – magyarázkodott az új-zélandi Topmodell leszek című licenszműsort sugárzó TV3 kommunikációs osztálya Isaac Likesnak. A blogger azután írt a csatornának, hogy annak munkatársai hétfőn félmeztelen fotókat töltöttek föl a versenyzőkről, köztük a mindössze 16 éves Michaela Steenkampról. A képeken a modellek félmeztelenül, sárral bekenve pózolnak egy sziklán, ám a mellük teljesen kivehető - írja a Huffington Post.

Gyorsan lecserélték a fotót

Néhány órával az első képek közzététele után a csatorna lecserélte a fotókat azok szolidabb változatára, ezeken a lányok melle már nem látszik tisztán, füst lebeg előttük. A nagy felháborodást kiváltó képeket a TV3 azzal magyarázta, hogy munkatársai összecserélték a két cédét, és a megmunkált képek helyett a nyers fotókat töltötték föl a honlapra. A csatorna később a Twitteren is cáfolta, hogy szándékosan jelentettek meg topless képeket a versenyzőkről, sőt később a bloggernek is küldtek egy újabb levelet, amiben kiemelték, a topless képek sohasem kerültek adásba, mindössze a honlapon történt egy kis baki. És egyébként is: „A fotózás stylistja Klye Cooke volt, a képeket pedig Jackie készítette (2 nő), és ott volt az egész stáb, ráadásul a lányok mellbimbója le volt ragasztva.”

Ugyanakkor a blogger állítja, a 16 éves Michaela Steenkamp mellén nem volt mellbimbótapasz, tökéletesen kivehető volt mindenki számára, és miután a lány hívő keresztény, úgy véli, a TV3 nem véletlenül, hanem a drámai feszültségkeltés érdekében tette közzé a topless fotót.