Divine Brown, az egykori utcai prosti nem győz elég hálásnak lenni azért, hogy letartóztatták, amikor épp Hugh Grantnek nyújtott orális szolgáltatást a Sunset Boulevardon. Az eset épp 15 éve történt, a következő hónapokban Grant nem győzött bocsánatot kérni, Brown pedig nem győzött eleget nyilatkozni. Az ezért kapott pénz azóta is biztosítja neki, hogy ne kelljen többé prostiként dolgoznia, lányai pedig főiskolára járnak belőle.

A Divine Brown néven elhíresült prostituáltat a Daily Mail kerítette elő abból az alkalomból, hogy alkalmi partnere, Hugh Grant a napokban ünnepli 50. születésnapját. Mint emlékezetes, 1995 júniusában a színész a hollywoodi Sunset Boulevardon szólította le autójából az ott strichelő Brownt, akivel aztán - mivel a színésznél nem volt 100 dollár készpénz, hogy szobára vigye - megállapodtak egy 60 dolláros szopásban. Bár félreálltak a kocsival egy mellékutcába, egy rendőr észrevette és előállította őket, Grant nevére pedig - aki ráadásul akkoriban a szupermodell Liz Hurley vőlegénye volt - azonnal ugrott a média.

Általa persze az addig ismeretlen prostinak is jutott a hírnévből, és bár a ma már 41 éves nő azóta eredeti nevén, Stella Thompsonként él háromgyerekes, kertvárosi családanyaként Atlantában, de nem szégyelli a múltját. Bármikor nagyon szívesen beszél róla, mennyi mindent köszönhet annak, hogy Grant akkor épp őt szúrta ki, és hogy az interjúkért és tévészereplésekért kapott pénzből azóta teljesen új életet tudott kezdeni, és még lányainak is jutott főiskolára.

“Egy rakás csinos lány volt aznap kinn, de ő csak engem fixírozott. Először pánikba estem, azt hittem, civilruhás rendőr, de aztán összeszedtem a bátorságom és beszóltam neki, hogy ha sokáig bámul, rendőrt hívok. Erre azt mondta, gyönyörű vagyok, és hogy mit keres egy ilyen csinos lány itt az utcán? [...] Közben végig vöröskének becézett, mert aznap cseresznyepiros rúzs volt rajtam, olyan, mint a cipőm, és még az alsóneműm is ilyen színű volt. [...] - osztott meg eddig nem publikált részleteket a Daily Mailnek adott jubileumi interjúban a pár perces orális aktusról, amelynek révén aztán címlapokra került.

Liz Hurley helyett

“Hát igen, ez volt az a fordulat, ami megváltoztatta az életem, aranyom. Ezzel kerestem aztán másfél millió dollárt...” - nosztalgiázott a lap újságírójának Brown, akit az eset után kézről-kézre adtak a lapok és tévéműsorok, élvezve a kontrasztot közte és a megcsalt barátnő, a szupermodell Liz Hurley közt. A News of the World még címlapra is tette ugyanabban a biztosítótűkkel összefogott Versace-estélyiben, amit korábban Hurley tett híressé. Grant ugyanakkor nagyott bukott a sztorin: az 1100 dolláros büntetés (és a kétéves próbaidő) mellett nem csak Hurleyt vesztette, aki a botrány hatására szakított vele, de épp beindulni készülő amerikai karrierjét is.

Brown életét ezzel szemben nagyon is sínre tette ez az esemény. “Hugh Grant volt az én Richard Gere-em” - hasonlította a helyzetet a Micsoda nő! című filmhez. “Mindig is szerettem volna jól élni... aznap este azért álltam ki az utcára, hogy legyen pénzem a számláimra, és az a félóra Hugh Granttel hozzásegített, hogy mindent megkaphassak, amiről álmodtam”. 15 perces hírnevét kihasználva kicsit még a pornóba is belekóstolt, és bár eleinte ész nélkül költötte a pénzt kocsikra és flancra, volt azonban elég esze ahhoz, hogy kellő részét befektesse, amiből nemcsak jelenlegi életét alapozta meg, de két nagyobb lánya főiskolai tanulmányaira is félre tudott tenni. “A jelenlegi életem a lehető legcsodásabb! Szép, háromszobás kertes házam van, igaz, medencéje nincs, de az az igazi, fehér léckerítéses ház! Minden nap hálát adok az Úrnak érte!” - mondja, hozzátéve, hogy az Úr mellett azért persze Grantnek is köszöni a lehetőséget.

Grantnek ezzel szemben kevésbé jött be az élet: szeptember 9-én lesz 50 éves, és Hurleyhez fűződő kapcsolatának véget érése óta nem igazán tudott említésre méltó románcot felmutatni, ráadásul karrierje is megsínylette az esetet. Mint korábban egy interjúban említette: “Mintha egyezséget kötöttem volna az ördöggel, aminek fejében csak szórakoznom kell, minden más ráér később. Aztán meg egyszercsak felbukkan, és azt mondja: ‘Itt az idő, most pokolra kerülsz, és savanyú, magányos vénemberként végzed’” - idézi őt a Daily Mail. Thompson szerint persze sajnálja, hogy Grant így érez, de azért kajánul hozzáteszi: “ha olyan szomorú, tudnám, hogyan vidítsam fel!”.

Másfél millió dollárból lehet új életet kezdeni

Persze ezt nem gondolja komolyan: mint mondja, régi életével már leszámolt, és ha nem is titkolja, de lezárta.

Jelenlegi vőlegényével, a zenei producer Richie Fediccinnivel három éve ismerkedett meg, azóta közös lemezkiadót vezetnek, kislányuk pedig két éves lesz. Brown másik két lánya, a 21 éves Cheyenne és a 20 éves Brianna pedig már főiskolára járnak, amire egy olcsó prosti lányaiként annak idején esélyük se lett volna.