Raymond Hewlett, a Maddie McCann-ügy egyik korábbi gyanúsítottja áprilisban hunyt el torokrákban, de halálos ágyán levelet írt fiának, amelyben új támpontokat adhat a nyomozáshoz. A férfi azt állítja, semmi köze a kislány 2007-es elrablásához, de tudni véli, hogy kik tették. A McCann család képviselői nagyon örülnek az új információknak, amelyeknek köszönhetően talán új szálon folytatódhat az évek óta húzódó nyomozás.

Háromszor is ült pedofília miatt az a Raymond Hewlett nevű brit férfi, aki egyszer már volt gyanúsítottja a Madeleine McCann 2007-es eltűnése miatti nyomozásnak, de sosem volt hajlandó beszélni a nyomozókkal. A portugál rendőrök szerint a férfi azért nem akart velük találkozni, mert valami takargatnivalója van.

Hewlett most ismét kulcsfigurája lehet az ügynek: a nemrég elhunyt férfi halálos ágyán levelet írt fiának, amiben azt állítja, hogy nem ő rabolta el az akkor négyéves Madeleine McCannt portugáliai nyaralásáról, de tudni véli, hogy kik lehettek az elkövetők. "Nem akarok úgy meghalni, hogy magammal viszem a sírba a titkot" - indokolja a levélben a pedofil, aki torokrákban halt meg. Levelét a fiának küldte, akivel korábban húsz éven keresztül egyáltalán nem találkozott - írja a Sun.

"Azt írta, nem akar úgy meghalni, hogy azt hisszük, ilyen szörnyű dolgokat tett. Azt mondja, semmi köze sincs Maddie elrablásához, de tudja, hogy kik tették. Azt írta, Portugáliában volt egy nagyon jó cigány barátja, akivel egyszer berúgtak, és a fickóból kibukott, hogy ő rabolta el Maddie-t egy banda tagjaként. Apám azt mondta, a banda régóta létezik, már korábban is raboltak el gyerekeket olyan gazdag pároknak, akiknek nem lehet saját gyerekük. Maddie-t kiválasztották. Lefényképezték a gyerekeket, és elküldték a képeket azoknak, akiknek dolgoztak. Azok meg utána kiválasztották a nekik megfelelő gyereket. Apám azt mondta, semmi köze nincs az eltűnésnek ahhoz, hogy egy pedofilbandához került volna a gyerek, vagy valaki szexuális célok miatt rabolta volna el. Azt mondta, hatalmas összegekről van szó, és hogy teljes mértékben elhitte azt, amit ez az ember állított" - nyilatkozta a Sunnak a férfi fia, Wayne Hewlett.

A Madeleine-ügyben több szálon futott a nyomozás, az egyik szálon azt vizsgálták a nyomozók, hogy pedofilok rabolhatták-e el a kislányt , ekkor került a képbe Hewlett, aki regisztrált pedofil bűnelkövető volt, ráadásul Portugáliában tartózkodott abban az időben, amikor a McCann család ott nyaralt, és nem is messze tőlük.

Mivel Hewlettet ekkor már Németországban kezelték rákjával, ott viszont nem követett el semmit, az angol hatóságok nem tudták kivallatni, mert a németeknek nem kellett kiadniuk a halálos beteg férfit.

A pedofilbűnbanda-verzióval szemben ez a Hewlett által feldobott szál, azaz a gazdag szülők megrendelésére való gyerekrablás nagyon hasonlít arra az elképzelésre, amit az ügyön dolgozó magánnyomozók is feltételeztek eddig.

Azt nem tudni, hogy a levélben vannak-e a leírt történetnél pontosabb konkrétumok, de Wayne Hewlett azt mondta a lapnak, hogy felveszi a kapcsolatot a McCann családnak dolgozó nyomozókkal, és elmesél nekik minden részletet, amit tud.

A négyéves Madeleine McCann 2007-ben tűnt el egy portugáliai nyaralásról, teljesen nyom nélkül. A portugál hatóságok szerint a lány meghalt, ezért két év után már nem keresték, de a McCann család igyekezett és azóta is igyekszik minden követ megmozgatni. Magánnyomozókat béreltek, elkészíttették a lányuk idősebb kori fantomképét, weboldalt hoztak létre kislányuk megtalálására, de - bár az elrablás története hosszasan napirenden volt és időnként még mindig előkerül a világsajtóban -, egyelőre semmi eredményt sem hoztak az erőfeszítések.

A portugál rendőrség már 2008-ban is le akarta zárni az ügyet, de akkor a brit nyomozók találtak néhány új nyomot. A kislány szülei viszonylag hamar az ügy gyanúsítottjai lettek, de semmit sem bizonyítottak rájuk. A szülők később rágalmazás miatt pereltek.