A 26 éves glasgow-i Bryan Hanlonra heten támadtak vésőkkel, kalapácsokkal felszerelkezve, a támadásban levágták a farkát, és kishíján a fülét is elvesztette. Egy héttel korábban ikertestvérét is ugyanez a banda támadta meg: neki fúróval lyukasztották ki a koponyáját. A fiúk ugyan túlélték, de állapotuk válságos. A rendőrség gyilkossági kísérletként kezeli az ügyeket, és előre felszólította a bandatagokat: ne próbáljanak bosszút állni.

Vésőkkel és kalapácsokkal támadó férfiak próbálták megölni egy 26 éves glasgow-i férfit: Bryan Hanlonnak a támadásban vésővel csapták le a farkát, és fél fülét is kishíján elvesztette. Egy héttel korábban Hanlon ikertestvérét, Jamest érte hasonló támadás, neki fúróval lyukasztották át a koponyáját. A fiúk mindketten egy januárban kivégzett rivális bandafőnök baráti köréhez tartoztak, valószínúleg ez lehet a támadás oka – írja a Daily Record.

Bryan Hanlont vasárnap éjjel fél tizenegykor, Glasgow egyik forgalmas főútján érte a támadás: két autó leszorította, majd kirángatták a kocsiból, és hat vagy hét, vésőkkel, kalapácsokkal, késekkel felszerelkezett férfi támadt rá. A támadók levágták a péniszét, az egyik fülét, és kegyetlenül összeverték.

Véres bosszú

Kórházba szállítása után Hanlonon azonnal életmentő műtétet kellett végrehajtani fej- és ágyéki sérülései miatt. Koponyájának egy részét eltávolították, hogy így csökkentsék az agyi vérömlenyek okozta nyomást, majd mesterséges kómába helyezték - írja a Sun. A Scotland Herald úgy tudja, hogy a fiúnak jelenleg is igen válságos az állapota.

A rendőrség gyilkossági kísérlet ügyében indított nyomozást, mivel úgy ítélik meg, hogy támadói végezni akartak Hanlonnal. Graham Clarke felügyelő szerint "a támadás kegyetlenségéből egyértelmű, hogy ezt a fiút meg akarták ölni. Nem hinnénk, hogy ez véletlen rajtaütés lett volna. Célzottan és okkal történt". Bryan Hanlon mellett egy másik férfi is ült a kocsiban a támadáskor, de ő könnyebb sérülésekkel úszta meg az esetet. A rendőrséget és a mentőket egy éppen arra járó szemtanú értesítette.

Időben érkezett a segítség

Bryan Hanlon ikertestvérét, James Hanlont egy héttel korábban érte hasonlóan brutális támadás. Őt szintén vezetés közben szorították le az útról Glasgow közelében, ráadásul fényes nappal. Mikor kiugrott a kocsijából, hat, fúrókkal, kalapácsokkal és vésőkkel felszerelkezett férfi vette üldözőbe. Miután elkapták, a bandatagok fúróval estek neki, átfúrták a koponyáját, majd autóikat hátrahagyva menekültek el a helyszínről. Hanlon túlélte a támadást, amit valószínűleg szintén csak annak köszönhet, hogy a helyszín mellett elhaladó autósok még időben hívtak segítséget.

Az ikrek vétke állítólag az, hogy mindketten egy drogkereskedelemmel foglalkozó banda tagjának, Kevin “Gerbil” Carrollnak legbelsőbb köreihez tartoztak. Carroll bandája a támadók riválisa, őt magát januárban lőtték le egy helyi áruház előtt. A Hanlon-fiúk részt vettek a temetésén.

Megdöbbentő kegyetlenség

A rendőrség felszólította az ikrek barátait és ismerőseit, hogy ne próbáljanak bosszút állni a történtekért, mert így ők maguk is komoly rendőrségi megtorlásra számíthatnak önbíráskodás miatt.

A Sun egy alvilági körökben mozgó informátora szerint a támadások kegyetlensége még a nagy öregeket is meglepte: "Meglehetősen szélsőséges módja ez a bosszúnak. Nem azzal mész oda az ellenségedhez, hogy levágd a farkát. Ha valaki bepróbálkozik nálad, szúrja a szemedet, akkor nyilvánvalóan megkapja a méltó büntetését, de nem indítasz háborút, és kínzod meg az ellenséged".