Legalább tizenöt évet kell rácsok mögött töltenie annak a brit férfinak, aki azért végzett barátnőjével, mert a nő egy másik férfi - állítása szerint lánya barátjának - nevét kiáltotta szex közben. Bár Gary Higgs hitetlenkedve hallgatta Joanne Kitchen kissé furcsa magyarázatát, és nagyon dühös volt rá, azt állítja, nem emlékszik arra, hogy ártani is akart volna neki. Állítólag nagyon sajnálja tettét.

Életfogytiglanra ítélték azt a 44 éves, Radcliffe-ben élő férfit, aki áprilisban meggyilkolta 41 éves barátnőjét, mert az asszony egy bizonyos Chris nevét kiáltotta szex közben - írja a Daily Mail. A kiáltás után a férfi, Gary Higgs  lement a konyhába, készített magának egy kávét, majd visszament a hálóba, és megkérdezte a még ágyban fekvő nőt, mégis ki az a Chris. Az áldozat, Joanne Kitchen arra hivatkozott, hogy ez a bizonyos Chris egyik lányának a barátja, akivel előző nap találkozott, amikor a fiú hazafuvarozta őt és lányát. "Megkérdeztem tőle, hogy miért kiáltotta egy másik férfi nevét. Erre ő azt mondta, hogy bizonyára lánya barátjára, Chrisre gondolt" - magyarázta a bíróság előtt tett vallomásában Higgs, aki nem találta meggyőzőnek barátnője válaszát, és csak még jobban dühbe gurult.

Megkéselte és megfojtotta

Gary Higgs úgy emlékszik, először még meg akarta nézni, hogy élettársának van-e Chris nevű ismerőse a Facebookon, de aztán mégis inkább kést ragadott. "Mégis miért gondolt a lánya barátjára szex közben? Egyszerűen nem tudtam túltenni magam ezen" - tette hozzá a féltékenységtől eszét vesztett férfi, aki leszögezte, nem emlékszik arra, hogy szándékosan ártani akart volna barátnőjének, csak felkapta a kést és felment a hálószobába. Higgs kétszer döfte a kést partnerébe, egyszer a mellkasába, egyszer a hátába, majd az ébresztőóra vezetékével megfojtotta. " Annyira dühös voltam. Óriási fájdalmai voltak, szerettem volna véget vetni a szenvedésének. Megfogtam az ágy mellett lévő ébresztőóra zsinórját, és megfojtottam. Mélységesen sajnálom, amit tettem" - vallotta a férfi később.

Mélységesen sajnálja, amit tett

Miután Joanne Kitchen nem jelent meg a munkahelyén, és korábbi kapcsolatából született lányai sem tudták őt elérni telefonon, a főbérlő beengedte őket a lakásba, így találták meg az asszony holttestét az emeleti szobában.  A gyilkosságnak egyébként tanúi is voltak: a pár háza közeli buszmegállóban várakozók egyike  hallotta, hogy egy nő kiabál a pár otthonában, egy másikuk pedig látta Higgst, aki félmeztelen felsőtesttel állt az egyik ablaknál. Gary Higgs édesanyja swindoni otthonába menekült, és amikor tudomást szerzett arról, hogy a rendőrség keresi, továbbállt. Végül két barátja talált rá egy közeli tarlón egy üveg whisky társaságában.

A pénztelenség féltékenységhez vezetett?

Mint a bíróságon kiderült, Higgs és Kitchen között feszült volt a viszony nem túl rózsás anyagi helyzetük miatt. Kitchen biztonsági őrként dolgozott egy közeli főiskolán, és tulajdonképpen az ő fizetéséből éltek. Bár a férfi édesanyja révén hozzájutott ötezer fonthoz, de nem talált munkát. Előfordult, hogy a pár a főiskola bejárata előtt veszekedett. Andrew Gilbart bíró szerint  az ilyen körülmények könnyen vezethetnek bizalmatlansághoz és féltékenységhez.

Hozzátette, Higgs bizonyára abban a hitben élt, hogy Kitchen esetleg másokhoz is vonzódik szexuálisan, és ahogyan korábban is megtette már, lehet, hogy ezúttal is képes lett volna megcsalni aktuális partnerét. Higgs és Kitchen is éppen egy hosszú ideje tartó, komoly kapcsolatban élt, amikor 2009-ben összeismerkedtek a Facebookon. Végül úgy döntöttek, hogy szakítanak aktuális partnerükkel, és összeköltöznek. "Bár nincs semmi, ami azt bizonyítaná, hogy a barátnőjének viszonya lett volna, ellenkező esetben sem lett volna szabad meggyilkolnia őt" - mondta Andrew Gilbart bíró.  A 44 éves férfit, aki beismerte tettét, a bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, és ebből minimum 15 évet le is kell ülnie.