Nagyszülei border collie-ját simogatta a kétéves Joshua Mann, amikor a Rossie névre keresztelt állat hirtelen elkapta a gyerek fejét, és a földre szorította. A kisfiú fején és arcán olyan súlyos sérüléseket keletkeztek, hogy az orvosoknak kétszáz öltéssel kellett összevarrniuk a szétroncsolódott bőrt, ami már sohasem lesz tökéletes, a sebhelyek a gyerek élete végig megmaradnak.

Az orvosok eddig három alkalommal operálták meg azt a kétéves kisfiút, akit másfél héttel ezelőtt megtámadott nagyszülei border collie-ja. Joshua Mann az állatot simogatta a nagyszülők andoversfordi farmján, amikor a Rossie névre keresztelt kutya állkapcsai közé kapta a gyerek fejét, majd rángatni kezdte és leszorította a földre. „Nekem azt mondták, hogy épp simogatta a kutyát, amikor az hirtelen elkapta a fejét, és rángatni kezdte. Mark [a gyerek apja – a szerz.] addig ütötte Rossie-t, amíg el nem engedte, de addigra teljesen szétroncsolódott Joshua arca és feje. Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam a kórházban. Akkora lyuk tátongott az arca jobb oldalán, hogy azon át be tudtam volna nyúlni a szájába” – vázolta a Mirrornak a gyerek egészségi állapotát a 23 éves anya, Lisa Mann, aki nem volt a helyszínen a támadás idején, fia apjával ugyanis különélnek.

Miután apja kiszabadította a juhászkutya karmai közül, a gyereket a Glouchestershire Royal kórházba vitték, ahol azóta átesett három operáción, melyek közül kettő életmentő volt. Joshua Mann sebeit kétszáz öltéssel varrták össze az orvosok, és bár még várnak rá további műtétek, arcán élete végéig megmaradnak a sebhelyek – írja a lap. A BBC értesülései szerint a kisfiú hátán és nyakán is komoly sérülések keletkeztek, és csak millimétereken múlott, hogy az állat nem harapta át a gyerek nyaki ütőerét.

„Egyik kutyában sem bízhatsz meg, ha a gyerekedről van szó” – adta tovább a gyermek kárára szerzett tapasztalatokat az anya, aki bejelentést tett a rendőrségen a történtekről. A Mirror információi szerint a hatóságok már vizsgálják az ügyet, felvették a kapcsolatot a családdal és az RSPCA-vel, a brit állatvédelmi hatósággal is. A kutyát a támadás után elaltatták.