Akár börtönbüntetés is várhat arra az 55 éves brit nőre, aki valamikor 1985 és 1995 között négy, halva született gyermeket hozott a világra. A nő ugyanis, aki otthonában, titkolva hozta a világra a csecsemőket, három gyermeke maradványait a szekrényében eldugott műanyag ládában őrizgette húsz éven át. A negyedik csecsemő holttestét a család parcelláján, illegálisan temette el a St. Helens temetőben.

Október közepére várható ítélet annak az 55 éves brit nőnek az ügyében, aki húsz éven át rejtegette a szekrényében tárolt műanyag ládában három, halva született gyermekének maradványát. Bernadette Quirk a liverpooli koronabíróságon elismerte, hogy elrejtette a holttesteket, amiket újságpapírokba és rongyokba csavart, és egy légfrissítővel egy műanyag ládába helyezett – írja a Mirror. A csecsemők csontvázát Quirk három felnőtt gyermeke közül az egyik, Joanne Lee találta meg tavaly júliusban, majd azonnal értesítette a rendőrséget.

A hatóságok a nyomozás során kiderítették, hogy a három, szekrényben elrejtett csecsemőn kívül a nő még egy gyermeket világra hozott, ám annak holttestét nem tartotta meg, hanem egy párnahuzatba csomagolta, és elásta a család parcelláján a St. Helens temetőben. Quirk a bíróságon nem tudta pontosan felidézni, hogy mikor szülte meg a gyermekeket, csak annyit mondott, hogy valamikor 1985 és 1995 között hozta világra őket. A negyedik, állítása szerint ugyancsak halva született csecsemőre egyáltalán nem is emlékezett, a DNS-vizsgálatok azonban megállapították, ő az anyja a gyermeknek. Quirk azt sem tudta megmagyarázni, hogy a költözések alkalmával miért vitte magával új otthonaiba a maradványokat.

Miután a nő meglehetősen hallgatag volt a bíróságon, a részletekbe Neil Blackley nyomozó avatta be a BBC-t. Blackley a csatornának elmondta, hogy a kétszeresen elvált egykori szociális munkás élete romokban hevert, amikor világra hozta a gyermekeket: miután a '80-as évek közepén elvált férjétől, alkoholista lett, és folyamatosan váltogatta a szexuális partnereit. A nyomozó hatóságok azt is kiderítették, hogy az asszony három férfitől szülte a négy lánygyermeket – köztük egy ikerpárt -, és mint közölték, egyikük sem tudott arról, hogy a nő teherbe esett. A rendőrség kezdetben emberölés miatt nyomozott, ám erre nem találtak bizonyítékot, ugyanis bár a gyermekek kilenc hónapra születtek, a csontvázuk abnormális volt, és magzati fejlődési rendellenességekre engedett következtetni.