Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség annak a 40 éves férfinak az ügyében, akinek holttestét kedd este vitte be egy másik férfi a Szent László Kórházba. A korábbi hírekkel ellentétben az áldozatot nem a Gyáli, hanem a Soroksári úton találták, és nem kisteherautó csomagtartójában, hanem egy személygépkocsiban. A rendőrség emberölés gyanúja miatt nyomoz, és nem nyilatkoznak a latexruháról, ami a kórház egyik dolgozója szerint a holttesten volt, ahogy arról a felröppent hírről sem, hogy a holttest keze meg volt bilincselve.

Emberölés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztálya annak a halott férfinak az ügyében, akinek holttestéhez kedd délután hívták a rendőrséget a Szent László Kórházhoz.

A BRFK szerdán kiadott közleménye szerint a rendelkezésre álló adatok alapján "2010. szeptember 14-én a délutáni órákban egy 46 éves férfi a Budapest IX., Soroksári úton egy személygépkocsiban holtan talált egy 40 éves budapesti férfit. A férfi a holtestet a sikertelen újraélesztési kísérlet után a saját gépkocsijába helyezte és a közelben lévő kórházba szállította, ahol a halál beálltát megállapították, majd értesítették a rendőrséget."

A Független Hírügynökség kedden kora este még úgy számolt be az esetről, hogy a holttestre egy kisteherautóban találtak rá, amely a Gyáli úti Szent László Kórház területén parkolt. A hírben szó esett arról is, hogy egy, a neve elhallgatását kérő dolgozó állítása szerint a férfi holttestén olyan fekete latexruha volt, amilyet szexuális játékok alkalmával is viselni szoktak. Mindemellett a TV2 úgy értesült, az áldozat kezei össze voltak bilincselve.

A BRFK közleményében nem említik sem az elhunyt öltözetét, sem a bilincset, a holttest megtalálásának, illetve a halál beálltának körülményei alapján viszont a rendőrség nem zárja ki, hogy bűncselekmény történt. "Ennek tisztázása érdekében tanúk felkutatása, kihallgatása, valamint szakértői vizsgálatok vannak folyamatban. A két férfi közötti kapcsolat egyelőre nem ismert, ennek tisztázása is a nyomozás feladata lesz" - írják.

A Velvet többszöri megkeresésére a BRFK kommunikációs osztályán úgy nyilatkoztak, hogy a szerdai közleményen felül semmilyen információval nem szolgálhatnak, illetve a Független Hírügynökség, valamint a TV2 értesüléseit – a latexruháról és a bilincsről – sem kommentálták.

A Szent László Kórház főigazgatóját sem sikerült elérnünk, és a Velvet írásbeli megkeresésére sem érkezett azóta sem válasz. Úgy tudjuk, az ügyben hírzárlatot rendeltek el, bővebb felvilágosításért mindenkit a rendőrséghez irányítanak.