A New Jerseyben található Egg Harbor nevű kisváros három állatorvosa azt állítja, láttak egy embert mindenféle segédeszköz nélkül leszállni az égből, de persze semmi bizonyítékuk sincs az esetről. Mindenesetre a környéken most mindenki a misztikus ember nyomait keresi, a híradókban azon agyalnak, hogy megtörténhetett-e egy olyan dolog, amire semmi bizonyíték sincs három ember egybehangzó állításán kívül.

"Láttam egy embert leesni, egyenesen le. Semmi ejtőernyő vagy paplanernyő. Lehetett látni a kezeit, meg a lábait, miközben zuhant. A ruhája kék volt, sötét kék, mint a tengerészeknek, meg fekete és szürke" - mesélte Kelly Hale a New Jerseyben található Egy Harbor egyik állatorvosa az ABC6-nek arról a furcsa jelenségről, amit kedden látott két kollégájával.

A rejtélyes, égből alászálló férfit a három állatorvoson kívül senki sem látta, de a három állatorvos annyira meggyőzően mondja, hogy valóban látták a férfit, hogy jelenleg rengeteg újság és tévétársaság foglalkozik a dologgal. Mindenki a misztikus férfi nyomait keresi.

A szemtanúk azt mondják, egy pillanatra egy kis repülőgépet is láttak, talán abból eshetett ki a rejtélyes zuhanó, de persze semmi sem biztos. "Nem tudjuk, hogy abból a gépből jött-e. Nem tudjuk, hogy a kerékjáratokból esett-e ki, nem tudjuk" - folytatta Hale a beszámolót.


Egy Harbor nagyobb térképen való megjelenítése

Az első döbbenetből feleszmélve felhívták a 911-et, elmondták, mit láttak. Ezután nagyjából három órán keresztül kereste több alakulat a lezuhant embert, többek között helikopterekkel is köröztek Egg Harbor erdős része körül, hátha megtalálják bármilyen nyomát.

"Semmiféle törmeléket sem láttunk, nem láttunk törött ágakat sem. Semmi nyomát annak, hogy valami átesett volna a fák között. Semmi különlegeset sem láttunk, ami persze nem jelenti azt, hogy nem történt meg a dolog" - fogalmazott a reményeket fenntartva a partiőrség egyik hadnagya, Paul Whitmore.

A helyi rendőrség azt mondta, nem tudnak eltűnt ejtőernyősökről, ahogy arról sem, hogy bármilyen légi baleset történt volna, akár Egg Harbor fölött, akár valahol a környéken. Sokan kételkednek a három nő állításában, de az a vélemény is erős, hogy a nők nagyon határozottan állítják, hogy láttak valami, és aggódnak, hogy azt látták, ahogy valaki meghal, ezért szeretnének az ügy végére járni.

A hatóságok szerint könnyen elképzelhető az is, hogy ha valóban le is zuhant valaki, az jóval távolabb történt, mint ahogy azt a szemtanúk látni vélték. Egyelőre arról nincsenek hírek, hogy a három határozott szemtanú hatására kiterjesztették volna a nyomozást.

A Gawker összegyűjtött néhány lehetséges magyarázatot a dologra. A legvalószínűbb, hogy valaki egy repülőgép kerékjáratában elbújva akart egyik helyről a másikra eljutni, és kiesett. Aztán szerintük elképzelhető az is, hogy valamilyen filmes mutatványról van szó, de ennél valószínűbb, hogy a három alkalmazott annyira unatkozott aznap, hogy kitalálták, átverik a világsajtót egy lezuhanó ember sztorijával. És persze az is elképzelhető, hogy ismét eljött Jézus.