Kétmillió fontba kerül az adófizetőknek az 25 éves brit férfi, aki 15 éves kora óta tizennégy nőnek tizenöt gyermeket nemzett. Macdonald legidősebb gyermeke tízéves, a legfiatalabb pedig még meg sem született. A férfi csak nyolc utódot vállalt, a születendő kettő, és a másik három véltről nem beszélt.

Tízéves korában vesztette el a szüzességét, és az elmúltévben állítólag tizenöt gyermeket nemzett tizennégy nőnek egy brit férfi. Keith Macdonald csak nyolc utódot vállalt fel, ám további két nő állítja, hogy az ő gyermekét várja, sőt, a Daily Mail volt barátnőktől úgy tudja, hogy a bevallott nyolcon kívül van három másik gyermeke is, amelyek közül kettő Bristolban, egy pedig Durhamben él. Állítólag két, nevét nem vállaló nő is az ő gyermekével várandós. A lap szerint a 25 éves férfi főként buszokon és buszmegállókban ismerkedett meg a leendő anyákkal, akik úgy vélik, Macdonaldnak csak addig kellettek, amíg teherbe nem ejtette őket.

Sorozatos gyermeknemzés

Macdonald tizenöt éves korában lett először apa, első gyermeke a most 32 éves Michelle Purvistól született. Két évvel később született második lánya, akit a sorban egy fiú követett, természetesen egy másik nőtől, aki várandóssága idején még csak 15 éves volt. A negyedik gyermekét egy hónappal azután hozta világra az anyja, hogy megszületett Macdonald első fia. Két év szünet után a férfi újra gyermeknemzésbe kezdett, 2006-ban meg is született harmadik fia. Ezt követően ismét lányai születettek.

A nyolcadik utód kis híján normális családba érkezett, Macdonald ugyanis akkor eljegyezte a barátnőjét, a 21 éves Clare Bryant, ám januárban szakított vele. A nő áprilisban hozta világra közös gyermeküket, Paige-et. „Keith egészen megváltozott, még az ivást is visszafogta, amíg együtt voltunk. De ahogy gondoltam, visszatért a régi életéhez, egy idő után újra sörözni kezdett és egyfolytában a számítógép előtt ült. Munkája sem volt, így állandóan unatkozott, de így sem ment el dolgozni” – nyilatkozta a Daily Mailnek Bryant.

Macdonald persze Bryant után sem állt le, legalábbis ezt állítja Danielle Little és Sarah Armstong, akik bevallásuk szerint a férfi gyerekeit várják. Macdonald szerint azonban ez nem igaz. „Nem akarok több gyereket, nem tervezek többet. Ezek a lányok csak játszadoznak velem, nincs szükségem a piszkálódásra. Tagadhatatlanul van nyolc gyermekem, de Danielle-től és Sarah-tól nem kaptam terhességi tesztet, ami a várandósságot bizonyítaná, ráadásul sohasem feküdtem le velük, egy ujjal sem értem hozzájuk” – nyilatkozta a lapnak a munkanélküli féri, aki nem akar több gyereket, igaz, ez ellen nem hajlandó tenni, mert sem elköttetni magát, sem óvszert húzni nem hajlandó.

Erőszakos természet

A Daily Mail utánanézett Macdonalt múltjának is, miután a legutóbbi hivatalos barátnő, Danielle Little megemlítette nekik, hogy rendőri figyelmeztetést kért, amiért a férfi rendszeresen zaklatta telefonon. A kutatás során a lap arra a következtetésre jutott, hogy Macdonald nemcsak felelőtlen, de erőszakos is: a férfit 2008-ban három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte és indulatkezelési terápiára kötelezte a bíróság, miután rátámadt akkori barátnőjére és annak anyjára. Keith Macdonald két alkalommal kapott letöltendő börtönbüntetést: egyszer azért, mert egy üveggel támadt rá egy férfira, egy másik alkalommal pedig azért, mert megszegett egy távoltartási végzést.

Mindenesetre a férfi és volt barátnői tetemes állami támogatást zsebelhetnek be, amíg az utódai el nem érik a 18 éves kort. Az adófizetők pénzéből minden gyerek után 150000 fontot fizetnek ki nekik családi pótlék, lakbértámogatás, segély címén, és persze ide kell számolni az gyerekek után igényelhető adójóváírást is. Ez 18 éves korukig fejenként 50000 fontba kerül az adófizetőknek. Tizenöt gyerekkel számolva ez 2,25 millió font, és ebben még nincs is benne a férfi segélye, amit munkaképtelenségre hivatkozva vesz fel hetente. A Taxpayer's Alliance (Adófizetők Szövetsége) elnöke, Matthew Sinclair a Dialy Mailnek öntötte szavakba ellenérzéseit. „Ez egy undorító támadás a segélyezési rendszer ellen, ami olyanokat hivatott támogatni, akiknek önhibájukon kívül szükségük van a pénzre. Elképesztő, hogy valaki ennyire képtelen felelősséget vállalni a tetteiért.”