A spirituális hatalmát kihasználó lelkipásztor kocsikat, pénzt, ruhákat, ékszereket, külföldi utakat ígért, valamint azt is kijelentette az akkor 17 és 18 éves fiúnak, összeismerteti őket néhány hírességgel. Eddie Long kategorikusan tagadja a vádakat.

A 25 ezer taggal rendelkező atlantai templom lelkipásztorát két fiatal férfi perelte be, állításuk szerint Eddie Long szexuálisan zaklatta őket, írja a CBS. A 20 és 21 éves férfi azt állítja, négy évvel ezelőtt kezdett ki velük. A lelkipásztor kocsikat, pénzt, ruhákat, ékszereket, külföldi utakat ígért, valamint azt is kijelentette a két férfinak, hogy összeismerteti őket néhány hírességgel.

Long ügyvédje, Craig Gillen elmondta, ügyfele kategorikusan tagadja a vádakat. „Nagyon szerencsétlen dolognak tartjuk, hogy ez a két fiatalember megtette ezt a lépést” – mondta az ügyvéd, hozzátéve, ügyfele még nem kapott egyetlen példányt sem az ellene benyújtott keresetből.

„Long arra használta a spirituális hatalmát, hogy kényszerítse a fiatalembereket...szexuális együttlétre és kapcsolatra az ő személyes kielégüléséért” – mondta B. J. Bernstein, az alperesek ügyvédje. Bernstein egyúttal kitért arra is, hogy amikor a kapcsolat kezdődött a két fiatalember már elmúlt 16 éves, így a beleegyezésükkel történő szexuális együttlét nem lenne törvénybe ütköző.

Eddie Long ügyvédje elmondta, ügyfele szerint mi lehetett a két fiatalember keresetének oka. A két fiú ügyvédje szerint ez a betörés egy kirohanás volt a lelkész ellen, és az egyiküket emiatt hivatalosan is megvádolják majd.

Long a New Birth elnevezésű egyház lelkipásztora 1987 óta. Akkor a templomnak mindössze 150 tagja volt. Kevesebb mint négy év múlva, már nyolcezer hívő csatlakozott a valláshoz, köztük hírességek is, például Marthin Luther King Jr. fiatalabb lánya. Mára már 25 ezer tagjuk van, akik egy 50 millió dollárból felépített 10 ezer férőhelyes templomban gyakorolhatják vallásukat. A hívők gyermekeiket pedig az egyház saját iskolájába küldhetik, amennyiben 13 és 18 év közötti fiúgyermekük van.