A Cebu Pacific Airlines egy ázsiai fapados légitársaság, ami az olcsóság mellett szórakoztató is akar lenni, és ezt többek között egy néhány napja keringő videóval is bizonyítani szeretnék. A felvételen a légiutaskísérők Lady Gaga Just Dance című számára adják elő a biztonsági utasításokat, de van Katy Perrys verziójuk is. A videót mintha egy utas készítette volna, de valószínűleg a cég reklámjának a része.

Ötletes vírusvideóval szeretné felhívni magára a figyelmet a Cebu Pacific Airlines, az egyik ázsiai fapados légitársaság. Néhány napja kering egy videó, amit a cég egyik gépén rögzítettek, amin a légiutaskísérők Lady Gaga, illetve Katy Perry egy-egy számának dallamát és koreográfiáját felhasználva adják elő a kötelező biztonsági instrukciókat. A repülésbiztonsági feldolgozásoknak Gaga Just Dance című száma esett ádozatul, Perrytől pedig a California Gurls.

"A Cebu Pacific mindig is arról volt híres, hogy szórakoztató légitársaság. Ezzel az akcióval azt az üzenetet akartuk az utasainknak közvetíteni, hogy a repülési biztonsági utasításoknak sem kell unalmasnak lenniük. Ez egy olyan kísérlet volt, amit szeretnénk máskor is megismételni, és persze remek lehetőség arra, hogy megmutassuk a személyzetünk néhány tagjának tehetségét" - írta nyilatkozatában a Telegraphnak a légitársaság.

Úgy tűnik, a videót egy utas rögzítette, aki feltöltötte a felvételt YouTube-ra, de könnyen elképzelhető az is, hogy egy alaposan végiggondolt reklámkampányról van szó. Ez utóbbi gyanút támasztja alá, hogy a feltöltőnek ez az egyetlen videója a videómegosztón, ráadásul a feltöltés napján csatlakozott csak az oldalhoz. A felvételt eddig több mint ötmillióan nézték meg.

A reklám mellett szól az is, hogy hétfő reggel egy másik felhasználó feltöltött több olyan felvételt is, amelyeken az látható, ahogyan a légiutaskísérők gyakorolják a táncokat. Ezen felül az is furcsa, hogy aki felvette a bemutatót, az elejétől a végéig tökéletes rálátással tudta elkészíteni a felvételt, pont a kezében volt a mobiltelefonja, hogy ne maradjon le semmiről sem. Ezen az egy felvételen kívül viszont nincs videó a bemutatóról, mondjuk olyan, ami más szögből készült volna.

Az unalmas repülési biztonsági előírások újfajta ismertetéséért általában nagyon hálásak repülőgépen utazók. David Holmes amerikai légikísérő, aki rappelve adta elő a biztonsági utasításokat szintén borzasztó népszerű lett, a YouTube-ismertség egyenest a CNN-riportig vitte. Az ő esetében ráadásul nem is reklámról volt szó: Holmes a szintén fapados amerikai légitársaságnál, a Southwest Airlinesnál élt az önkifejezés szabadságával, ahol viszonylag megszokott, hogy a légikísérők énekelve kommunikálnak az utasokkal.