Életfogytiglanit kapott a 12 éves unokahúgát megkínzó és meggyilkoló brit férfi

2010.10.05. 19:05
Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a Manchesteri Koronabíróság azt a 38 éves brit férfit, aki módszeresen megkínozta, majd egy késsel gyomorba szúrta, végül pedig megfojtotta 12 éves unokahúgát áprilisban. A férfi internetes útmutatókból és snuff filmekből merített ötleteket a kínzás elnyújtásához. Miután megölte unokahúgát, John Maden maga jelentette be a rendőrségen a gyilkosságot.

„Egyértelmű, hogy Tia Riggnek azért kellett meghalnia, mert maga úgy döntött, hogy megvalósítja beteg fantáziálását arról, hogy megkínoz és megöl egy gyermeket. Az a tény, hogy az áldozat a saját unokahúga volt, aki megbízott önben, csak még inkább súlyosbítja az ügyet” – intézte szavait az elítélthez a hétfői ítélethirdetésen a bíró, aki Nagy-Britannia legeszelősebb gyilkosai közé sorolta Madent. A 38 éves férfit, aki áprilisban megkínozta, egy szexuális segédeszközzel megerőszakolta, majd megölte unokahúgát, életfogytigalni börtönbüntetéssel sújtotta a Manchesteri Koronabíróság.

Készült a gyilkosságra

John Maden módszeresen készült arra, hogy megölje testvére lányát. A The Sun információi szerint a férfi számítógépén több ezer olyan képet és filmet találtak a nyomozók, amelyeken gyermekeket erőszakolnak, kínoznak és végül ölnek meg (snuff film). Az előkészületet bizonyítják azok az internetről letöltött dokumentumok is, amelyek útmutatóul szolgálnak azok számára, akik minél hosszabb ideig szeretnék kínozni eszméletüknél levő gyermek áldozataikat.

Az elvált, egy gyermeket nevelő férfi körülbelül egy évvel ezelőtt, munkája elvesztése után kezdte el gyűjteni az illegális pornófilmeket, képeket, majd idővel fantáziálni kezdett arról, hogyan kínozná meg 12 éves unokahúgát, aki rendszeresen vigyázott Maden tízéves lányára. Tavaly áprilisban a férfi bébiszitterkedésre hivatkozva hívta át magához testvére lányát.

Begyógyszerezte, megkínozta és megerőszakolta

Az odaérkező Tia Rigget begyógyszerezte, megkínozta, majd egy szexuális segédeszközzel megerőszakolta. Végül gyomron szúrta és megfojtotta egy gitárhúrral – részletezi a történteket a Daily Mail. A gyilkosság után Maden maga hívta fel a 999-es segélyhívó számot, majd bevallotta, hogy megölte az unokahúgát. Két perccel a hívás indítása után a rendőrség már Maden házánál volt, és miután megtalálták a vendégszobában meztelenül fekvő, megkínzott és megfojtott 12 éves lányt, letartóztatták a rendkívül higgadtan viselkedő Madent. A férfi a rendőröknek azzal védekezett, hogy „egy gonosz hang a fejében azt mondta, ezt kell tennie.”

A férfi a Manchesteri Koronabíróságon a kínzást, az erőszakot és a gyilkosságot is elismerte, amiért életfogytigalni börtönbüntetéssel sújtották. A bíró a gyilkosság módja és súlyossága miatt kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Az ítélettel Maden lett a negyvenedik olyan brit rab, aki sohasem kerül újra szabadlábra. A kislány anyja, az elítélt testvére közleményt adott ki az ítélethirdetés után. „Amikor ez a rémálom megtörtént, meghaltam. A szívem összetört, és sohasem lesz már újra egész. Csak az üresség maradt. Tia jelentette számomra az egész világot. Reggelente hiányzik a hatalmas mosolya, a szeplős kis arca.”