Az ESPN magazin címlapján tavaly többek közt Serena Williams pózolt meztelenül, idén egy egész női vízipólócsapatot vetkőztetett le az újság. Nemrég megmutattak a hat készülő címlap közül hármat, melyek igen érdekesnek tűnnek: az amerikai vízilabdások mellett a kerekesszékes teniszezőnő, Esther Vergeer és Diana Taurasi kosárlabdázó kerülnek rájuk.

Az ESPN sportmagazin meztelen sportolókat címlapra tevő különszáma, az ESPN „Body Issue" hatféle címlappal jelenik meg pénteken. A kiadvány művészi képei minden évben az atletikus testet állítják piedesztálra – írja a Jezebel.com.

A hat címlap egyikén Diana Taurasi, Phoenix Mercury 28 éves kosárlabdázó sztárja öleli át saját térdét, úgyhogy hiába meztelen, intim testrészeit mutatja meg. Ügynöke, Lindsay Kagawa szerint a fotók új oldalról mutatják meg Taurasit: „Diana magazinszereplése meg fogja változtatni az emberek véleményét róla – és pontosan ez volt a célunk. Minden nő összetett, és Diana sem csak a sportok területén erős. A képeken bátor és gyönyörű, és a fotózás pont olyan kihívást jelentett neki, mint amit várt” – mondta Kagawa.

A kosárlabdázónőnél többet mutat az amerikai női vízipólócsapat: a 12 vizes nő oldalvást áll, testükkel takarják egymást. A nemzeti csapatban többszörös olimpiai bajnokok pucér testén legeltethetjük a szemünket, például Heather Petrin, Betsey Armstrongon, Elsie Windesen, Kelly Rulonon és Lauren Wengeren. „Eleinte gyanakvó voltam, de aztán átgondoltam, és arra jutottam, ez nagyszerű alkalom arra, hogy igazán egészséges, sportos női testeket mutassunk az embereknek. Fontos, hogy a fiatal lányok tudják, mennyi munka és elszántság kell ahhoz, hogy valakiből élsportoló legyen. Rengeteg negatív sztereotípia terjedt el a sportolónőkről, és a Body Issue nagyszerű lehetőség ezek megcáfolására. Megtisztel, hogy a fotózás részese lehettem, és izgatottan várom, mi sül ki a dologból!” – nyilatkozta a csapat egyik tagja, Anne Belden, a 2010-es vízilabda bajnokság ezüstérmes versenyzője a sportág honlapján.

Sokak számára a dán kerekesszékes teniszezőnő, Esther Vergeer képe lesz a legfelkavaróbb: a deréktól lefelé béna 29 éves sportolónő korábban kosárlabdázott, 1996-ban kezdett teniszezni, mostanra ötszörös paralimpiai teniszbajnok és 11-szeres világbajnok lett. 8 évesen bénult le, egy egyébként sikeres műtét következtében, melynek során a gerincvelője körüli vérzékeny ereket távolították el. A rehabilitáció idején tanult meg kézi- és kosárlabdázni illetve teniszezni.

A fenti hölgyeken kívül azért férfiak is hajlandóak vetkőzni, idén Tim Howard focista, Camilo Villegas golfozó és a New York Knicks sztárja, Amar’e Stouadmire tett eleget a lap felkérésének.

Videó a tavalyi fotózásról

A magazin tavaly kezdett ilyen címlapokat készíteni: 2009 őszén a magassarkú-mániás Serena Williams kuporgott pucéran a sportmagazin fotósa előtt, rajta kívül az Orlando Magic középpályása, Dwight Howard, a Minnesota Vikings amerikai focicsapat tagja, Adrian Peterson, a Nascar autóversenyző Carl Edwards, a kevert harcművészetekben jeleskedő Gina Carano és a féllábú triatlonista, Sarah Reinertsen vetkőztek.